Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“Χαρτοπόλεμος” Κούγια-Πανόπουλου πριν το ΑΕΛ-Ξάνθη

Κοινοποίηση

To παιχνίδι “ζωής ή θανάτου” για την ΑΕΛ απέναντι στην Ξάνθη ξεκίνησε νωρίς, με τον Αλέξη Κούγια να έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με τον Χρήστο Πανόπουλου μέσω ανακοινώσεων.

Κάποτε Αλέξης Κούγιας και Χρήστος Πανόπουλος είχαν εξαιρετικές σχέσεις όμως αυτές κινδυνεύουν να διαταραχτούν ενόψει της 29ης αγωνιστικής της Super League και του ματς της ΑΕΛ με την Ξάνθη στην  AEL FC Arena, με τους δύο άνδρες να μπλέκουν σε έναν “πόλεμο” σκληρών ανακοινώσεων.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Κούγιας έκανε προ ημερών δηλώσεις σε αθλητική ιστοσελίδα και είχε αναφέρει μεταξύ άλλων για το συγκεκριμένο ματς: “Το παιχνίδι αυτό, αν ο διαιτητής δεν παίξει 50-50 και οι συμπεριφορές των αντίπαλων ποδοσφαιριστών είναι προκλητικές χωρίς λόγο, δεν θα τελειώσει! Ξέρω τις επιπτώσεις αυτού που λέω: Αν ο διαιτητής δεν είναι καθαρός και οι παίκτες της Ξάνθης προκαλέσουν, δεν θα τελειώσει το ματς”.
Τα λόγια αυτά δεν έμειναν αναπάντητα από την πλευρά των Ακριτών, που μέσω επίσημης ανακοίνωσης που εξέδωσαν, αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Οι αστειότητες, γελοιότητες, μικρότητες, οι εκ του ασφαλούς «ψευτοτσαμπουκάδες» και οι απειλές δεν αγγίζουν ούτε την Ξάνθη ούτε την ιστορία της. Επίσης, δεν αντιπροσωπεύουν την ιστορική ομάδα της Λάρισας, όπως και το φίλαθλο κοινό της, που και γνώση έχει και κρίση”.
Μην νομίζετε όμως ότι η ανταλλαγή χαρακτηρισμών σταμάτησε εκεί αφού ακολούθησε απάντηση από την θεσσαλική ομάδα όπου επιτίθεται λεκτικά στον ιδιοκτήτη της Ξάνθης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Επειδή η πραγματική ιδιότητα του κ. Πανόπουλου στην ΠΑΕ Ξάνθη είναι αυτή του εκπροσώπου Τύπου, αφού αυτός όλη την νύκτα γράφει τις «επί παντός επιστητού» ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ χιλιάδες ανακοινώσεις της ΠΑΕ Ξάνθη, έχουμε να του συστήσουμε ότι όταν αναφέρεται στην ΑΕΛ και στην ιστορία της και συγχέει αυτές τις δύο έννοιες με ψευτομαγκιές και ψευτοτσαμπουκάδες, θα πρέπει ειδικά για τις δύο τελευταίες λέξεις «ψευτομαγκιές» και «ψευτοτσαμπουκάδες», να κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέπτη και να διαβάζει το περιεχόμενο των χιλιάδων ανακοινώσεων που έχει γράψει ο ίδιος.
Η ιστορία της ΑΕΛ με το πρωτάθλημα και τα δύο κύπελλα έχει γραφτεί με τον πλέον καθαρό και έντιμο τρόπο. Η δική του ιστορία και η ιστορία της Ξάνθης στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αρχίσει να γράφεται ΟΠΩΣ ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ από τις κασέτες του Θωμά Μητρόπουλου το 2002 που δημοσιοποίησε ο Μάκης Τριανταφυλόπουλος μέσα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Πανόπουλου για τον Αθηναίο διαιτητή  Γιώργο Κορκοβίρη, ο οποίος διαιτήτευε το κρίσιμο παιχνίδι της Ξάνθης, στο οποίο εάν έχανε, κινδύνευε με υποβιβασμό. Αλήθεια ποια ομάδα με πραγματική ιστορία υποβιβάσθηκε αντί για την Ξάνθη εκείνη την χρονιά;
Ο κ. Πανόπουλος με την ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει ότι είναι και ένας εντελώς αγνώμων άνθρωπος προς τον κ. Κούγια, γιατί αυτός ο αληθινός μάγκας και όχι ψευτόμαγκας και αυτός ο αληθινός τσαμπουκάς και όχι ψευτοτσαμπουκάς, αποφάσισε να πυροδοτήσει ένα αδιάφορο για την Ξάνθη παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΛ, που ο αγώνας με την αδιάφορη Ξάνθη αποτελεί αγώνα επιβίωσης, ξεχνώντας ότι για να σωθεί εκείνη την εποχή από τις ποινικές και πειθαρχικές επιπτώσεις των όσων συμφωνούσε με τα τηλεφωνήματα που δημοσιοποιήθηκαν, έφερε με ελικόπτερο από την Νάξο που είχε δικαστήριο, τον κ. Κούγια για δύο μόνο ώρες στα γραφεία της ΒΙΑΜΑΡ και τον επέστρεψε πάλι με ελικόπτερο για να συνεχίσει το δικαστήριό του.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν αντιλαμβάνεται τι λόγο είχε ο Πανόπουλος  να εκδώσει αυτή την ανακοίνωση όταν οι δηλώσεις του κ. Κούγια αφορούσαν μόνο την διαιτησία και όχι την Ξάνθη, εκτός εάν ο κ. Πανόπουλος μαζί με το alterego του, εντιμότατο διαιτητή του παρελθόντος, Γιώργο Κασναφέρη, στις δηλώσεις του κ. Κούγια για την διαιτησία είδαν να φωτογραφίζονται και για αυτό εξέδωσαν αυτή την ανακοίνωση. Η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν θα επανέλθει με οποιαδήποτε ανακοίνωση – απάντηση ακόμη και αν προκληθεί και για όλα και για όλους θα μιλήσουμε μετά το τέλος του πρωταθλήματος.
Εμείς και οι οπαδοί μας την Κυριακή θα τους υποδεχθούμε με τον πλέον φιλόξενο τρόπο, όπως έχουμε υποδεχθεί και όλες τις ομάδες τις οποίες φιλοξενήσαμε στο AEL FC ARENA και ελπίζουμε να μας ζητήσουν συγνώμη μετά το τέλος του αγώνα για την ανακοίνωση που χωρίς κανένα λόγο εξέδωσαν. Η ΠΑΕ ΑΕΛ σήμερα απέναντι στο βρώμικο παρασκήνιο που την κατέστρεψε στο παρελθόν μετά από πρωτάθλημα και κύπελλα δύο φορές, δεν έχει μόνο την ιστορία της, αλλά έχει και ανθρώπους με γνώση, δύναμη και ανεξαρτησία για να την προστατέψουν από όλους τους εχθρούς”.
contra.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα