Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο 16χρονος που έπεσε από την οροφή του Κολυμβητηρίου στην Ξάνθη και το θαύμα!

Κοινοποίηση

Ένας παπάς, το πετραχήλι του Αγίου Πορφυρίου και η ιστορία μέσα στο Νοσοκομείο της Καβάλας 

Μια ιστορία που εκτυλίχθηκε μέσα στο Νοσοκομείο της Καβάλας με πρωταγωνιστή τον άτυχο 16χρονο μαθητή από την Ξάνθη που τραυματίστηκε μετά από πτώση από την οροφή του Κολυμβητηρίου, καταγράφεται από το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου στον Γέρακα της Ξάνθης. 
Σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα που διατηρεί το Ησυχαστήριο και φιλοξενεί ιστορίες και θαύματα σχετικά με τον Άγιο Πορφύριο, καταγράφεται και το περιστατικό με τον άτυχο νεαρό. Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος πριν από λίγες εβδομάδες βρέθηκε στο κενό όταν ανέβηκε μαζί με φίλους του στην οροφή του Κολυμβητηρίου και ένα τμήμα αυτής υποχώρησε. Ο άτυχος μαθητής τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο της Καβάλας. 





Ο ιερέας Ιωάννης Μαρέλης από το Κουτσό της Ξάνθης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση, ήταν αυτός που μετέβη στο Ησυχαστήριο του Αγίου στον Γέρακα για να πάρει το πετραχήλι που φυλάσσεται στο μοναστήρι και να το μεταφέρει στο Νοσοκομείο της Καβάλας. Οι υπεύθυνοι του μοναστηρίου παραχώρησαν το πετραχήλι και ο ιερέας μετέβη στην Καβάλα. Όταν μπήκε στην εντατική, όπως εξιστορείται σχετικά, οι γιατροί τον παρακάλεσαν να πάει από θάλαμο σε θάλαμο για να σταυρώσει όλα τα περιστατικά που υπήρχαν εκείνη την ώρα στο Νοσοκομείο. Ο ιερέας κάθισε μέχρι αργά στο Νοσοκομείο και το απόγευμα επέστρεψε στην Ξάνθη και γύρισε το πετραχήλι στο μοναστήρι. Εκείνη την ώρα ο πατέρας του άτυχου 16χρονου τηλεφώνησε στον ιερέα λέγοντάς του ότι το παιδί ενώ ήταν το κεφάλι του πρησμένο και με οιδήματα και βρισκόταν σε κώμα, άνοιξε τα μάτια του και μίλησε. Ο πατέρας του μάλιστα ζήτησε από τον ιερέα να επιστέψει ξανά στο Νοσοκομείο για να ξαναδιαβάσει το άτυχο παιδί. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα