Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λαμπρός εορτασμός του Συμπολιούχου της Ξάνθης

Κοινοποίηση

Μέσα στην Αναστάσιμη και πνευματική περίοδο της λαμπροφόρου Εορτής του Πάσχα, η τοπική Εκκλησία της Ξάνθης εόρτασε εν ύμνοις και ωδαίς τον τοπικό της Άγιο και συμπολιούχο Ιεράρχη Άγιο Θεοφάνη Επίσκοπο Περιθεωρίου.
Κέντρο του εορτασμού ήταν ο φερώνυμος Ιερός Ναός στην πόλη της Ξάνθης ο οποίος βρίσκεται σε ανέγερση αλλά αποτελεί κόσμημα για την πόλη.
Την παραμονή της εορτής Τρίτη 2α Μαΐου 2017 και περί ώρα 19:00 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άνω Νευροκοπίου (Βουλγαρίας) κ. Σεραφείμ και συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαρωνείας κ. Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και του οικείου Επισκόπου και Ποιμενάρχου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος.
Στον εορτασμό παρέστησαν τοπικοί άρχοντες πλήθος κλήρου και λαού όπως και μεγάλη χορεία Ιεροψαλτών και προσκεκλημένων αλλά και τοπικών οι οποίοι λάμπρυναν τα αναλόγια με την απόδοση των ύμνων της εορτής.
Το θείο λόγο προσφώνησε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, όπου εγκωμίασε τον Άγιο Θεοφάνη και προέτρεψε τους Χριστιανούς να γίνουν μέτοχοι της Αγιότητος και της Βασιλείας του Θεού.
Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής Τετάρτη 3η Μαΐου 2017 τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και συλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άνω Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και του οικείου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος χορεία κληρικών και πλήθος πιστών οι οποίοι προσήλθαν να λάβουν την χάρη και τις πρεσβείες του Αγίου Θεοφάνους.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
romfea.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα