Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συμπλοκές αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στο κέντρο της Καβάλας

Κοινοποίηση


Επεισόδια και πετροπόλεμος στο κέντρο της Καβάλας σήμερα το βράδυ μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων.
Όπως αναφέρει το kavalapost.gr, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 21:30, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών συγκεντρώθηκε κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Βενιζέλου φωνάζοντας συνθήματα, καθώς εκείνη την ώρα πραγματοποιούνταν εκδήλωση του κόμματος.
Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία ήδη είχε αναπτυχθεί στο κέντρο της πόλης, καθώς η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας είχε πληροφορίες για την αντισυγκέντρωση.
Στη θέα των αστυνομικών και της διμοιρίας των ΥΜΕΤ, η οποία προσπάθησε να τους απωθήσει από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, οι αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, με τη διμοιρία να απαντάει με κρότου λάμψης και περιορισμένη ρίψη χημικών.
Οι αντιεξουσιαστές αποχώρησαν κινούμενοι προς την κατάληψη της Βύρωνος, με τους αστυνομικούς να τους ακολουθούν, χωρίς να επιχειρούν να μπουν στην κατάληψη.
Λίγο πριν τις 22:00 τα πνεύματα ηρέμησαν, ωστόσο παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη τόσο στο κέντρο της Καβάλας, όσο και πέριξ της κατάληψης στα στενά του Αγίου Ιωάννη. Μέχρι και αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για συλλήψεις ή προσαγωγές.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα