Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Παρέμβαση από το ΠΑΜΕ για την Κυριακάτικη αργία και τα κλειστά καταστήματα

Κοινοποίηση

Πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης η συγκέντρωση στα πλαίσια της προκηρυγμένης απεργίας στο εμπόριο ενάντια στη μεθοδευμένη προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας. 
“Έγινε εξόρμηση και ενημέρωση του κόσμου για την επιδιωκόμενη κατάργηση  της κυριακάτικης αργίας και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι  περιφρούρησαν την απεργία στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ “Α.Β Βασιλόπουλος”, στην οποία η μεγαλοεργοδοσία αναγκάστηκε να κλείσει το κατάστημα, και “Μασούτης”. 
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι ένας ακόμη κρίκος στην επίθεση που δέχεται ο εργαζόμενος λαός προκειμένου να ενισχυθεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, όσα υποκριτικά επιχειρήματα και να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για δήθεν “τόνωση της αγοράς”. Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να αγωνιστούν από κοινού, εναντίον της πολιτικής που θέλει να τσακίσει ότι δικαιώματα έχουν απομείνει, να επιβάλλει συνθήκες γαλέρας στους εργασιακούς χώρους και να συγκεντρωθεί ο τζίρος στις αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα