Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Έσβησε» 35χρονη μητέρα στο Νοσοκομείο Ξάνθης – Μεταφέρθηκε με επιπλοκές από την Καβάλα

Κοινοποίηση

Είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καβάλας από ιδιωτική κλινική μετά από επιπλοκές στη γέννα – Πέθανε τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο της Ξάνθης

 
Τα ξημερώματα της Παρασκευής 16 Ιουνίου 2017, μετά από σχεδόν 12 ώρες «μάχης» για να κρατηθεί στη ζωή, πέθανε τελικά η 35χρονη μητέρα που εσπευσμένα είχε διακομιστεί με ασθενοφόρο από ιδιωτική κλινική στο Νοσοκομείο Καβάλας -όπως και το νεογέννητο βρέφος της- μετά από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στη γέννα.
Η νεαρή μητέρα είχε ακατάσχετη αιμορραγία, οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας προσπάθησαν να την αντιμετωπίσουν, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ωστόσο, η ΜΕΘ του ΓΝΚ αυτήν την περίοδο είναι «κλειστή» καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η καθιερωμένη ετήσια (και απαραίτητη) διαδικασία απολύμανσης και καθαρισμού της.
Η κοπέλα εισήχθη τελικά στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Ξάνθης, ωστόσο τα ξημερώματα πέθανε.




Γιατί είναι «κλειστή» η ΜΕΘ
Κάθε χρόνο, όλες οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλων των Νοσοκομείων της χώρας «κλείνουν» γιατί πρέπει να γίνεται απαραίτητα απολύμανση και καθαρισμός για τη «θωράκισή» τους και την προστασία των νοσηλευόμενων ασθενών από ανθεκτικά μικρόβια τα οποία και πρέπει να «εξοντωθούν».
Από τις αρχές του έτους, το κάθε Νοσοκομείο καταθέτει τον προγραμματισμό του για την απολύμανση και η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια -στην περίπτωση του Νοσοκομείου της Καβάλας αρμόδια είναι η 4η ΥΠΕ- καθορίζει το διάστημα του «κλεισίματος», έτσι ώστε να μη «συμπέσει» με άλλα όμορων μονάδων.
Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείαε του Νοσοκομείου Καβάλας ήταν προγραμματισμένο να «κλείσει» από τις 12 έως και τις 21 Ιουνίου 2017. Εκτός από την απολύμανση και τον καθαρισμό, εκτελούνται και κατασκευαστικές εργασίες, με σκοπό να προστεθούν επιπλέον «κρεβάτια» για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και περισσότερων περιστατικών.
kavalapost.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα