Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ισχυρός σεισμός ανοιχτά της Μυτιλήνης – Έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 15:28, 38 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης. Ο σεισμός μάλιστα έγινε αισθητός και στην Ξάνθη καθώς και σε διάφορες περιοχές της χώρας. 
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το μέγεθος του σεισμού είναι 6,1 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό το μέγεθός του είναι 6,3 Ρίχτερ.
Το επίκεντρό του να βρίσκεται σε θαλάσσια περιοχή νότια από το Πλωμάρι της Μυτιλήνης. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής.
Ο σεισμός τρόμαξε τους κατοίκους του νησιού, που βγήκαν στους δρόμους, και υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια. Από τον σεισμό ταρακουνήθηκαν και αρκετές περιοχές της Τουρκίας. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στη Χίο, ενώ ένα άλλο στοιχείο που επισημαίνεται είναι η μεγάλη διάρκειά του. Λίγα λεπτά αργότερα, σημειώθηκε νέα δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Νέος σεισμός 4,6 ρίχτερ ανοιχτά της Λέσβου
Μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ μεταξύ Χίου και Λέσβου, λίγη ώρα μετά, ακολούθησε ένας νέος σεισμός στην ίδια περιοχή μεγέθους 4,6 Ρίχτερ, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο.
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 10 χλμ. Το επίκεντρό του βρίσκεται σε θαλάσσια περιοχή νότια από το Πλωμάρι της Μυτιλήνης.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα