Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καταδίωξη διακινητή από την Ξάνθη μέχρι την Καβάλα – Στοίβαξε 12 μετανάστες σε Ι.Χ.

Κοινοποίηση

Συνελήφθη την Παρασκευή (2-6-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Έντεκα (11) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Ιράκ.
Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 33χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς.  
Στον κόμβο Άσπρων Χωμάτων Καβάλας, ο δράστης εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε προς το εμπορικό λιμάνι Φίλιππος Β’. Εκεί, στην προσπάθεια του να διαφύγει προσέκρουσε σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
Ακολούθως το όχημα κινήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης όπου ο 33χρονος το ακινητοποίησε και τράπηκε πεζός σε φυγή, κινούμενος σε παρακείμενη δασώδη περιοχή, πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος, μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία σε βάρος του δράστη περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της διακεκριμένης φθοράς και της αντίστασης, καθόσον από την πρόσκρουση, υπέστη υλικές ζημιές ένα υπηρεσιακό όχημα καθώς επίσης ο δράστης αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.
Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα