Μητσοτάκης: Παράγοντας σταθερότητας ο άξονας των σχέσεων Ελλάδας-Βουλγαρίας


Το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ στη συνάντησή του με τον βούλγαρο πρόεδρο

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να στέκεται στη σημασία των πολύ καλών σχέσεων Ελλάδας-Βουλγαρίας, που αποτελούν παράγοντα σταθερότητας, σύμφωνα με όσα δήλωσε.

«Η Ελλάδα και η Βουλγαρία είναι δύο χώρες που έχουν παραδοσιακά πάρα πολύ καλές σχέσεις. Και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο άξονας των σχέσεων Ελλάδας-Βουλγαρίας αποτελεί σήμερα έναν παράγοντα σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή. Δύο γειτονικές χώρες, μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, με κοινά ενδιαφέροντα και κοινούς προβληματισμούς», είπε ο κ. Μητσοτάκης υποδεχόμενος τον βούλγαρο πρόεδρο, επισημαίνοντας πως σε μία εποχή, και σε επίπεδο Ευρώπης, όπου τα ζητήματα ασφάλειας, κοινής εξωτερικής πολιτικής και κοινής άμυνας έρχονται με μεγαλύτερη ένταση στο προσκήνιο, η συνεργασία των δύο χωρών είναι ακόμη πιο επιβεβλημένη.

«Και βέβαια, δεν θέλω να παραγνωρίσω και την πολύ μεγάλη σημασία της στενής οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών. Η Ελλάδα, παρά την κρίση, παραμένει ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη Βουλγαρία και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις ήδη στενές οικονομικές σχέσεις μας. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Θέλω και πάλι να σας καλωσορίσω και να ξέρετε ότι προσβλέπω στο να οικοδομήσουμε μία πολύ στενή και προσωπική σχέση φιλίας και συνεργασίας», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
newsbeast.gr
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال