Τέσσερις λόγοι που δεν "δουλεύει" το αντηλιακό


Σκοπός του αντηλιακού είναι να μπλοκάρει τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου ώστε να μας προστατεύσει από εγκαύματα αλλά και από τον καρκίνο του δέρματος.

Όταν δεν κάνει σωστά τη «δουλειά» του, μπορεί να φταίει είτε... το ίδιο είτε ο τρόπος που το χρησιμοποιείτε εσείς.

Δείτε τέσσερις περιπτώσεις που το αντηλιακό δεν παρέχει την επιθυμητή προστασία από τον ήλιο και γιατί συμβαίνει αυτό.

1. Δεν χρησιμοποιήσατε αρκετή ποσότητα
Για το πρόσωπο χρειάζεται ποσότητα που αντιστοιχεί τουλάχιστον σε ένα κουταλάκι του γλυκού ενώ για το σώμα ποσότητα ίση με ένα σφηνάκι.

2. Το αντηλιακό είναι παλιό
Τα αντηλιακά, όπως όλα τα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης, έχουν ημερομηνία λήξης και με τον καιρό η σύστασή τους αλλοιώνεται. Επίσης, όσο παλιώνει το αντηλιακό εξασθενούν τα ενεργά συστατικά του που μπλοκάρουν την υπεριώδη ακτινοβολία.

3. Μπήκατε στη θάλασσα
Αρκετά αντηλιακά είναι αδιάβροχα, όμως ακόμη και αυτά γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά αν περάσετε κάποια ώρα μέσα στο νερό. Το ίδιο ισχύει όταν οι θερμοκρασία είναι υψηλή και ιδρώνετε πολύ.

4. Παίρνετε φαρμακευτική αγωγή
Ορισμένες θεραπείες για την ακμή και κάποια αντιισταμινικά και αντιβιοτικά μπορεί να μειώσουν την αποτελεσματικότητα του αντηλιακού. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, καθώς οδηγεί στην παραγωγή ουσιών από τον οργανισμό που κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο.
πηγή: onmed.gr
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال