Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε ποιο βαθμό ευθύνονται τα προφυλακτικά για τις δυσκολίες στη στυτική λειτουργία

Κοινοποίηση

Η πρόσφατη έρευνα, σε γενικές γραμμές, δείχνει ότι η χρήση προφυλακτικού μπορεί να προκαλέσει σε κάποιους άνδρες δυσκολίες στη στυτική λειτουργία. Σε μια πρόσφατη μελέτη, όμως, βρέθηκε ότι οι άνδρες που ανέφεραν στυτικά προβλήματα σχετιζόμενα με τη χρήση προφυλακτικού, ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν γενικά δυσκολίες στη στυτική τους λειτουργία. Στη μελέτη συμμετείχαν 479 ετεροφυλόφιλοι άνδρες 18-24 ετών, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν προφυλακτικά.
Οι ερευνητές, επίσης, βρήκαν ότι πάνω από το 1/3 των συμμετεχόντων δεν είχε ποτέ εκπαιδευτεί στη σωστή χρήση του προφυλακτικού. 
Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, οι κλινικοί να μπορούν να αξιολογούν εάν οι άνδρες που χρησιμοποιούν προφυλακτικό παρουσιάζουν στυτικά προβλήματα που σχετίζονται με τη χρήση και αναλόγως να τους παραπέμψουν σε ειδικό θεραπευτή ή να παρέχουν την κατάλληλη ενημέρωση σχετικά με την ορθή χρήση του προφυλακτικού.
Τα στυτικά προβλήματα που σχετίζονται με τη χρήση προφυλακτικού δεν έχουν διερευνηθεί επαρκώς. Ένας αυξανόμενος όγκος δεδομένων, όμως, δείχνει ότι η παραπάνω συσχέτιση επηρεάζεται από το εάν τα προφυλακτικά χρησιμοποιούνται σωστά και καθ’ όλη τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.
Πηγή: medicalnewstoday
Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα