Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ταλαιπωρία για την έκδοση διαβατηρίων στην Ξάνθη – Παράπονα πολιτών

Κοινοποίηση

Μεγάλη ταλαιπωρία και πολυήμερη καθυστέρηση περιμένει τους πολίτες, που θέλουν ανανέωση διαβατηρίου, στο Τμήμα Διαβατήριων της Αστυνομίας της Ξάνθης.

Το πρόβλημα εντείνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς επιστρέφουν οι Έλληνες πολίτες που διαμένουν στο εξωτερικό και ξεκινούν την απαραίτητη διαδικασία ανανέωσης διαβατηρίου.
Προκειμένου να προλάβουν τις ημερομηνίες και λόγω του φόρτου εργασίας που υπάρχει, αρκετοί συνάνθρωποι μας πηγαίνουν από νωρίς το πρωί και περιμένουν.
Ωστόσο, επειδή συμπληρώνεται εύκολα ο αριθμός τον 30 διαβατήριων που μπορεί να εκδώσει το τμήμα, αναγκάζονται να πηγαίνουν πολλές φόρες και για τρίτη μέρα και να περιμένουν για την διαδικασία ανανέωσης του διαβατηρίου.
Αυτή η πολύωρη και πολυήμερη παρουσία και η τεράστια καθυστέρηση και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες λόγω ζέστης έχουν ταλαιπωρήσει αφάνταστα τους πολίτες, οι οποίοι έχουν οργισθεί.
Από την πλευρά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης οι αρμόδιοι υπογραμμίζουν πως το διαβατήριο είναι ένα επίσημο έγγραφο εξαιρετικής σημασίας, οι διαδικασίες του οποίου απαιτούν γύρω στη μισή ώρα, για κάθε πολίτη και δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν κάτι στην αλλαγή των διαδικασιών, από το να υπάρχει η απογευματινή λειτουργία της υπηρεσίας διαβατήριων, όπου μπορούν να εκδοθούν περίπου αλλά 10 διαβατήρια ημερησίως.
Από την διεύθυνση διαβατήριων έχει ανακοινωθεί ότι το χρονικό διάστημα από 21-07-2017 έως 21-08-2017 το Ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται ως εξής:
Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή 07:30 έως 22:00 07:30 έως 21:30
Σάββατο 08:00 έως 15:00 08:00 έως 14:30
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ / ert.gr / Σαμή Καραμπουγιούκογλου
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα