Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καβάλα: Επεισόδια με τραυματίες στο camp των προσφύγων στο Ασημακοπούλου

Κοινοποίηση

Eπεισόδια μεταξύ προσφύγων σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής 25 Αυγούστου 2017 στο camp των προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου στην Καβάλα με τραυματίες και συλλήψεις.
Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν από τους 4 ασυνόδευτους πρόσφυγες-3 Αλγερινοί και ένας Λίβυος-οι οποίοι έφτασαν την ίδια μέρα στο στρατόπεδο. Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες είχαν από την αρχή της παρουσίας τους στο camp διενέξεις με τους Πακιστανούς που ήδη διέμεναν στον χώρο, όμως πέρα από τις αντεγκλήσεις, δεν σημειώθηκε κάτι παραπάνω κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Το βράδυ, όμως, τα αίματα άναψαν από άγνωστη αιτία-προφανώς από προσωπικές διαφορές-με αποτέλεσμα να κληθεί περί τις 00:30 η Αστυνομία. Άμεσα έσπευσαν στον χώρο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και το περιστατικό φάνηκε να λήγει.
Αμέσως μετά την αποχώρηση της αστυνομικής δύναμης, όμως, οι 3 Αλγερινοί και ο Λίβυος ζήτησαν τη… συνδρομή των Σύρων ασυνόδευτων προσφύγων για να επιτεθούν στους περίπου 10 Πακιστανούς που διαμένουν στο στρατόπεδο.
Περίπου 20-30 Σύροι, μαζί με τους νεοφερμένους πρόσφυγες, επιτέθηκαν με ρόπαλα και ξύλα στους Πακιστανούς, τραυματίζοντας 2 εξ αυτών. Για δεύτερη φορά έσπευσε στο σημείο ισχυρή αστυνομική δύναμη, με τους αστυνομικούς να προβαίνουν σε 8 συλλήψεις-4 Πακιστανοί και οι 4 νεοφερμένοι πρόσφυγες που όλα δείχνουν ότι αυτοί ξεκίνησαν τα επεισόδια-ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας, μιας και φέρουν κακώσεις και μώλωπες στο κεφάλι και στο πρόσωπο.
Πάντως οι αστυνομικές αρχές της Καβάλας βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς υπάρχει φόβος για αντίποινα από τους Πακιστανούς, αν και μέχρι τώρα η κατάσταση κυλάει ήρεμα.
Πηγή: kavalapost.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα