Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Χειροπέδες σε διακινητές μεταναστών στην Ξάνθη – Στοίβαξαν 13 άτομα σε 2 Ι.Χ.

Κοινοποίηση

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (20-9-2017), το πρωί, στο νομό Ξάνθης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ένας 23χρονος και δύο 15χρονοι, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο (2) διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Δέκα (10) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, δύο (2) ήταν υπήκοοι Ινδίας και ένας (1) υπήκοος Αφγανιστάν. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Ο 15χρονος οδηγός του οχήματος παρέμεινε σε αυτό, ενώ ο συνοδηγός του, τράπηκε πεζός σε φυγή σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.
Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.
Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 23χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς. Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 23χρονο μαζί με τον 15χρονο συνοδηγό του οχήματος, σε χωριό της Ξάνθης, όπου είχαν ακινητοποιήσει το όχημα, ενώ σε κοντινή απόσταση από το σημείο βρέθηκαν οι έξι (6) μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
3 κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα