Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απέσυρε την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης ο Κοντονής μετά το «κράξιμο»

Κοινοποίηση

Την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης αναγκάστηκε να αποσύρει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μετά τον σάλο που προκλήθηκε.
Οι διαφωνίες των ΑΝΕΛ, αλλά και το «μπλόκο» που έκαναν στη Βουλή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ οδήγησαν τον Σταύρο Κοντονή σε… άτακτη υποχώρηση.
Έτσι, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι αποσύρει την επίμαχη τροπολογία προκειμένου να δοθεί χρόνος να την μελετήσουν όσοι διαφωνούν και θα την επαναφέρει μετά από δέκα ημέρες, όπως είπε.
Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη σημερινή συζήτηση της τροπολογίας, που κατά πολλούς ανοίγει παράθυρο επανεξέτασης αναγνώρισης της τουρκικής ένωσης Ξάνθης, διατύπωσαν τη θέση ότι από εδώ και στο εξής θα καταψηφίζουν διατάξεις ακόμα και αν συμφωνούν με αυτές, από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων.
«Ή θα υπάρχει συμπαγής κυβερνητική πλειοψηφία ή αλλιώς οι διατάξεις δεν θα περνούν με τη βοήθεια της αντιπολίτευσης» ξεκαθάρισαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.
Κατά της συγκεκριμένης τροπολογίας τάχθηκε η Ενωση Κεντρώων, καθώς διαφωνεί στην ουσία της, ενώ ο εισηγητής του Ποταμιού ανέφερε ότι το κόμμα θα διατυπώσει την τελική του άποψη στην πορεία συζήτησης του νομοσχεδίου.
Δεδομένης και της στάσης της Χρυσής Αυγής η οποία «απειλούσε» με ονομαστική ψηφοφορία, υπό τον κίνδυνο να καταψηφιστεί, η τροπολογία απεσύρθη άρον-άρον.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα