Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Θράκη: Εξαφανίστηκε αεροπλάνο με 2 επιβαίνοντες που απογειώθηκε από το “Δημόκριτος”

Κοινοποίηση

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου επικεντρώνονται στην οροσειρά της Ροδόπης

Αγωνία προκαλεί η είδηση της τελευταίας στιγμής μιας και αγνοείται μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο με 2 επιβαίνοντες που απογειώθηκε σήμερα το πρωί από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης.
Πιο συγκεκριμένα αγνοείται η τύχη των 2 Ουκρανών που επέβαιναν σε μικρό αεροπλάνο. Η πτήση τους ξεκίνησε σήμερα το πρωί στις 12 με προορισμό τη Ρουμανία.
Κατά τη διάρκεια της πτήσης το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ της αεροπορίας.
Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το αεροσκάφος να κατέπεσε στην οροσειρά της Ροδόπης, όπου και επικεντρώνονται αυτή την ώρα οι έρευνες, αναφέρει το e-evros.gr.

Σε ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 αναφέρεται πως στις 12:37 απογειώθηκαν από Αλεξανδρούπολη 2 αεροσκάφη τύπου CT2K με δύο άτομα πλήρωμα έκαστο με προορισμό τη Ρουμανία.

Στις 14:50 το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο SOFIA FIR (Βουλγαρία) ότι δεν βλέπει το άλλο αεροσκάφος.

Στις 16:45 και αφού προσγειώθηκε στη Ρουμανία ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το άλλο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης δηλαδή 15 ναυτικά μίλια πριν το SOFIA FIR.

Στις 17:00 το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου καθόσον η βουλγαρική πλευρά είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα και στις 17:20 απογειώθηκε το Super Puma της Λήμνου με σκοπό την έρευνα για το αεροσκάφος

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα