Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Βρήκε στο… δοκάρι η Ξάνθη – Έφυγε με βαθμό ο Αστέρας Τρίπολης – ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση

Με μία “λευκή” ισοπαλία ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική στη Superleague. Μετά από ένα μέτριο παιχνίδι, Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης δεν κατόρθωσαν να βρουν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στα Πηγάδια (0-0). Το δοκάρι του Μπρίτο η μεγαλύτερη ευκαιρία των Ακριτών, αλλά και του ματς. Δεύτερη σερί εκτός έδρας ισοπαλία για τους Αρκάδες.
Στο… μηδέν έμεινε η αναμέτρηση της Ξάνθης και του Αστέρα Τρίπολης στα Πηγάδια (0-0). Το ματς που ολοκλήρωσε την 5η αγωνιστική της Superleague δεν διεκδίκησε “δάφνες ποιότητας”, αφού πέρα από τη διπλή ευκαιρία του Μπρίτο (56′) δεν είδαμε κάποια άλλη μεγάλη φάση.
Έτσι, οι Ακρίτες έχασαν την ευκαιρία να φτάσουν τον Ολυμπιακό στην τέταρτη θέση, την ώρα που οι Αρκάδες ψάχνουν ακόμη την πρώτη εφετινή νίκη στο πρωτάθλημα.
Το παιχνίδι
Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού φάνηκε πως οι δυο ομάδες είχαν διάθεση να παίξουν επιθετικά, αλλά στη συνέχεια το θέαμα ήταν φτωχό και με ελάχιστες ευκαιρίες.
Η Ξάνθη είχε την υπεροχή, αλλά ο Αστέρας Τρίπολης είχε σωστή αμυντική συμπεριφορά και πολύ καλές αντεπιθέσεις.
Ξάνθη
Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν καλά για τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Σάββας Παντελίδης είδε στο 12 τον Ιγκόρ να μην μπορεί να συνεχίσει -με πρόβλημα στον προσαγωγό- και να γίνεται αλλαγή με τον Κώτσιρα.
Με τη συμπλήρωση του 20λπέπτου, ο Έλληνας τεχνικός έκανε αναγκαστική αλλαγή και τον Ιγκλέσιας με τον Μαντιντά.
Αστέρας Τρίπολης
Οι μοναδικές καλές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου ήρθαν από τη Ξάνθη, με τα σουτ των Τριάδη (36′) και Μπρίτο (45+1′) μέσα απ’ την περιοχή να φεύγουν άουτ.
Οι Ακρίτες μπήκαν με… φόρα στην επανάληψη, για να φτάσουν στο γκολ και στο 56΄έχασαν διπλή τεράστια ευκαιρία για να το κάνουν.
Με φοβερή εκτέλεση φάουλ ο Μπρίτο έστειλε την μπάλα στην συμβολή των δοκών, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο ίδιος παίκτης έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση αλλά για πολύ λίγο δεν βρήκε στόχο!
Από το 60′ και μετά όμως ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να κερδίσει.. μέτρα στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει με το πολύ καλό διαγώνιο σουτ του Γιανούλη (70′).
Παρά τις προσπάθειες των δυο ομάδων, άλλη κλασική φάση δεν είδαμε κι έτσι το 0-0 δεν άλλαξε.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Ντε Λούκας, Καμαρά, Λουσέρο, Τριάδης, Μπρίτο, Γέντριτσεκ.
Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ιγκόρ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Ισνάλντο, Μανιάς.
Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά).
newsit.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα