Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Θράκη: Συνελήφθη 32χρονος τζιχαντιστής – Έρευνες στα σπίτια του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κοινοποίηση

Συναγερμός σήμανε στην Αλεξανδρούπολη μετά τη σύλληψη ενός 32χρονου, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε πως συμμετείχε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Τι λέει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

Στον εισαγγελέα οδηγείται ενδεχομένως και σήμερα τζιχαντιστής 32 ετών που συνελήφθη χθες στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τζιχαντιστής ήρθε στην Αλεξανδρούπολη από άλλη πόλη της Ελλάδας για να παρουσιαστεί στην εδώ υπηρεσία ασύλου καθώς ήθελε να ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.
Ο 32χρονος βρέθηκε στη χώρα μας προερχόμενος από τη Συρία, όπου υπηρετούσε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έμενε ανά διαστήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μετά τη σύλληψη του, ο ίδιος, σύμφωνα με πηγές που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, παραδέχτηκε πως ήταν ενεργό στέλεχος του ISIS. Στη συνέχεια φέρεται ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΑ όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Μετά τη σύλληψή του στην Αλεξανδρούπολη και την ομολογία της δράσης του, οι αρχές προχώρησαν σε έλεγχο σε οικία που διέμενε στην Αθήνα όπου εντοπίστηκαν στοιχεία για τη δράση του ως εξτρεμιστής στη Συρία.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τον 32χρονο τζιχαντιστή
«Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2017) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Συρίας, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του.
Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν.
Ο 32χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.»
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα