Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βοηθήστε να χειρουργηθεί άμεσα ο 5χρονος Άγγελος από τη Θράκη

Κοινοποίηση

Ένα παιδί από την Κομοτηνή έχει την ανάγκη μας. Είναι ο 5χρονος Άγγελος το μικρότερο από τρία αδέρφια, παιδί μιας μητέρας που μεγαλώνει μόνη της τα τρία της παιδιά, χωρίς τη βοήθεια του συζύγου της.
Ο 5χρονος Άγγελος βρέθηκε να έχει όγκο στον εγκέφαλο και μπορεί να έχει χαρακτηριστεί ως καλοήθης, όμως η εξέλιξη του είναι απρόβλεπτη και ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στην υγεία του παιδιού.
Γι’ αυτό και εξειδικευμένοι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να χειρουργηθεί. Το ραντεβού έχει ήδη προγραμματιστεί για την 17η Οκτωβρίου στον Άγιο Λουκά Θεσσαλονίκης, όπου θα γίνει η χειρουργική επέμβαση και το ποσό που θα πρέπει να συγκεντρωθεί είναι στα 2.500 ευρώ.
Η περιπέτεια του μικρού Άγγελου ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, όταν χρειάστηκε να τον δει γιατροί εξαιτίας του αίματος και πύου που έτρεχε από το αυτί του. Μία ωτορινολαρυγγολόγος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης έκρινε ότι το παιδί πρέπει να υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις, μαγνητική και άλλες, προκειμένου να διαπιστώσουν τι συμβαίνει. Η μητέρα του μικρού Άγγελου έμαθε για την ύπαρξη όγκου όταν πλέον ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις, με τους θεράποντες ιατρούς να συστήνουν φαρμακευτική αγωγή και όσο το δυνατόν γρηγορότερα χειρουργείο.
Όταν ενημερώθηκε ότι το χειρουργείο του μικρού παιδιού δεν μπορεί να γίνει σε κάποιο νοσοκομείο της περιοχής, απευθύνθηκε σε καθηγητή -ωτορινολαρυγγολόγο στην Θεσσαλονίκη. Σε συνεννόηση με εκείνον και αφού εξέτασε προσωπικά το παιδί, το χειρουργείο προγραμματίστηκε για την 17η Οκτωβρίου.
Ο μικρός Άγγελος ήδη λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή που απομακρύνει τα υγρά τα οποία έχουν συγκεντρωθεί πάνω από το αυτί του, προκειμένου να μπορεί να γίνει η χειρουργική επέμβαση. Η προοπτική να εμφανίσει το παιδί κάποια μηνιγγίτιδα ή ο όγκος αυτός να επηρεάσει τα νεύρα του προσώπου του, δεν αφήνει περιθώριο για την πραγματοποίηση του χειρουργείου αργότερα, όπως χαρακτηριστικά συνέστησαν οι γιατροί. Η προοπτική αυτή είναι που τρομάζει και την μητέρα, που αν και δεν έχει συγκεντρωμένα τα χρήματα που απαιτούνται, επιθυμεί το καλύτερο για την υγεία του παιδιού της. Να σημειώσουμε ότι έχουν ήδη δαπανηθεί χρήματα για τις εξετάσεις που προηγήθηκαν όλο αυτό το διάστημα όπως και την αγωγή. Η μητέρα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και όταν χρειάζεται να απουσιάσει από την δουλειά της, το οικονομικό πρόβλημα είναι μεγαλύτερο.
Για όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν για το μικρό Άγγελο, έχει ανοιχθεί Τραπεζικός Λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς στον αριθμό 5226-018937-359 και IBAN GR4601722260005226018937359.
Πηγή: Εφημερίδα Χρόνος
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα