Στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ξάνθης οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου


Μια μοναδική εμπειρία βιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν μαθητές του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης. Μαθητές του τμήματος ένταξης και της τυπικής τάξης συνοδευόμενοι από τον υποδιευθυντή κ. Σωτήρη Μακρή και τον υπεύθυνο του τμήματος ένταξης κ. Σπύρο Ιμαμίδη επισκέφτηκαν το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ν. Ξάνθης. 

Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση της κας Μ. Τσαρακτσίδου (επισκέπτρια υγείας), του κ. Κ. Στεφανίδη (φυσιοθεραπευτής) και του κ. Α. Μιτσικάρη (νοσηλευτής) ξεναγήθηκαν στις αίθουσες αποκατάστασης ,ενημερώθηκαν για το ρόλο των ειδικών του κέντρου και ακολούθησαν βιωματικές δράσεις αυτόνομης διαβίωσης, μετακίνησης με αμαξίδιο , ζωγραφικής με το στόμα καθώς και προσομοίωσης της τυφλότητας. 

Στόχος όλων των δράσεων ήταν η ευαισθητοποίηση και ο σεβασμός των μαθητών απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, αλλά και η διαμόρφωση της πεποίθησης ότι ο κάθε άνθρωπος διαθέτει αστείρευτες ψυχικές δυνάμεις που τον βοηθούν να ξεπερνά τις δυσκολίες αυτών των καταστάσεων. 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί απόλαυσαν αυτή τη μοναδική εμπειρία ζωής ,συνεχάρηκαν το ΚΕΦΙΑΠ και τους ανθρώπους του για το έργο που προσφέρει και ήδη ανανέωσαν το ραντεβού τους για ένα επόμενο βιωματικό εργαστήρι αυτογνωσίας με την ψυχολόγο του κέντρου.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال