Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επένδυση 10 εκατομμυρίων ευρώ της Fraport Greece για το αεροδρόμιο Καβάλας

Κοινοποίηση

Τα σχέδιά της για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» συνολικού κόστους 10 εκατομμυρίων ευρώ, παρουσίασε, σε εκδήλωση που έγινε στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Καβάλας, η Fraport Greece.
Η επένδυση για την αναδιαμόρφωση και επέκταση του κτιρίου του τερματικού σταθμού κατά 2.000 τμ, θα ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fraport Greece, Αλεξάντερ Ζίνελ (Alexander Zinell). «Μέχρι το 2019, το αεροδρόμιο θα είναι σε θέση να παρέχει σύγχρονες ανέσεις για το επιβατικό κοινό, αλλά και ικανή χωρητικότητα για τον όγκο επιβατών, τόσο μέχρι το 2026, όσο και για το απώτερο μέλλον» πρόσθεσε.
Σημείωσε επίσης, ότι το αεροδρόμιο της Καβάλας αποτελεί σημαντικό σταυροδρόμι των πολιτισμών και πύλη προς μερικούς από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς και τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, ενώ τόνισε ότι οι εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα.
«Ήδη το αεροδρόμιο είναι πλήρως στελεχωμένο και λειτουργικό, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τον αυξημένο αριθμό των πτήσεων που έχουν εκτραπεί στο “Μέγας Αλέξανδρος”, κατά τη διάρκεια των έργων του δημοσίου στη Θεσσαλονίκη» επεσήμανε ο κ. Ζίνελ.
Tα σχέδια που παρουσίασε η Fraport Greece περιλαμβάνουν την επέκταση τερματικού σταθμού, κατά 2.000 τμ, την εγκατάσταση ενός μοντέρνου συστήματος διαχείρισης αποσκευών, όπως επίσης και την αναδιαμόρφωση και επέκταση του πυροσβεστικού σταθμού. Σημειώνεται, ότι η Fraport Greece πραγματοποιεί μία σειρά εκδηλώσεων στις 14 περιοχές που εξυπηρετούν τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται με στόχο την ανάπτυξη στενών επαφών και σχέσεων εμπιστοσύνης και διαφάνειας με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς των περιοχών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των τοπικών φορέων της Καβάλας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα