Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έδεσε σε σακί και εγκατέλειψε νεογέννητα κουτάβια στην Κομοτηνή

Κοινοποίηση

Μπροστά σε ένα σοκαριστικό ως προς το νου που το σκέφτηκε και το έκανε πράξη, θέαμα βρέθηκε συμπολίτης μας, περαστικός το πρωί της Τρίτης, στον δρόμο δίπλα από το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, στην έξοδο της πόλης προς το Κόσμιο.
Συγκεκριμένα αντίκρισε στην άκρη του δρόμου παρατημένο ένα σακί, το οποίο εμπεριείχε πέντε νεογέννητα κουτάβια, μόλις λίγων ημερών καθώς τα μάτια τους ήταν ακόμα κλειστά. Το σακί ήταν σφιχτά δεμένο, ωστόσο σκισμένο στη μία πλευρά του, γεγονός που καταδεικνύει ενδεχομένως ότι πριν τον ίδιο και κάποιος άλλος ήρθε μπροστά στο ίδιο θέαμα δίχως ωστόσο να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.
Ο συμπολίτης μας, αφού περισυνέλλεξε τα κουτάβια, επικοινώνησε άμεσα με την φιλοζωική της Κομοτηνής, η οποία ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε και ακολούθως ήρθε σε επαφή με το Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής, το οποίο και άμεσα ανέλαβε την περισυλλογή των κουταβιών και την αναζήτηση μητέρας σκυλίτσας για τον θηλασμό των κουταβιών. Σε ότι αφορά το δεύτερο υπήρξε άμεση κινητοποίηση και από πλευράς ιδιωτών κτηνιάτρων της πόλης.
Η λύση δόθηκε και πάλι στο Δημοτικό Κυνοκομείο της πόλης, όπου βρέθηκε μητέρα εξασφαλίζοντας τον θηλασμό τους, ενώ αναμένεται να φιλοξενηθούν εκεί έως ότου περάσουν το απαραίτητο χρονικό διάστημα που απαιτείται, ούτως ώστε αν και εφόσον σταθούν τυχερά να δοθούν για υιοθεσία.
Το νέο αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην ήδη μεγάλη λίστα περιστατικών εγκατάλειψης και κακομεταχείρισης ζώων στην πόλη μας, γεγονός που καταδεικνύει επίσης και την ρίζα του προβλήματος των αδέσποτών αλλά και την προφανή ελλιπή παιδεία της τοπικής κοινωνίας απέναντι στην διαχείρισή τους.
Μάλιστα το τραγικότερο όλων στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η διπλή περίπτωση εγκατάλειψης, το  γεγονός δηλαδή  ότι ενδεχομένως κάποιος τρίτος είχε ήδη εντοπίσει το σακί με τα κουτάβια και επέλεξε απλά να αγνοήσει το θέαμα.
Με το εν λόγω περιστατικό κάποιοι θα στεναχωρηθούν εκ νέου, κάποιοι θα κινητοποιηθούν, και για κάποιους θα περάσει επίσης αδιάφορο. Έως το επόμενο αντίστοιχο περιστατικό, που δεν θα αργήσει, μιας και είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητα μας, ή περιστατικά που άπτονται ή αφορούν τα αδέσποτα  γενικότερα. Εις το διηνεκές… έως και πότε;
Πηγή: Παρατηρητής
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα