Page Nav

HIDE

Grid

LIST_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad
Τιτλοι Ειδησεων:

latest

Σταύρος Τσομπανίδης – Χριστίνα Τρεμόντι: Δυο Έλληνες στη λίστα του Forbes

Σταύρος Τσομπανίδης, Χριστίνα Τρεμόντι. Ένας 24χρονος Έλληνας επιχειρηματίας που ανακυκλώνει φύκια και η Χριστίνα Τρεμόντι, μια 27χρονη...


Σταύρος Τσομπανίδης, Χριστίνα Τρεμόντι. Ένας 24χρονος Έλληνας επιχειρηματίας που ανακυκλώνει φύκια και η Χριστίνα Τρεμόντι, μια 27χρονη που δίνει μάχη κατά της διαφθοράς είναι ανάμεσα στη λίστα του Forbes με τους νέους και ισχυρούς του κόσμου!

Το Forbes δημοσίευσε και φέτος τη λίστα «30 Under 30» για την Ευρώπη, αναγνωρίζοντας τους επόμενους ηγέτες σε δέκα διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας. Ανάμεσά τους δυο Έλληνες, ο 24χρονος Σταύρος Τσομπανίδης και η 27χρονη Χριστίνα Τρεμόντι.

Η τελετή ανακοίνωσης των νικητών του Forbes 30 under 30 πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Ο Σταύρος Τσομπανίδης
Ο 24χρονος Έλληνας είναι εκ των ιδρυτών της νεοφυούς επιχείρησης PHEE. Το Forbes τον θεωρεί ως έναν από τους πλέον φερέλπιδες νέους στην κατηγορία της Βιομηχανίας. Κάθε χρόνο, η λίστα αναδεικνύει νέους κάτω των 30 ετών οι οποίοι ξεχωρίζουν στο αντικείμενό τους. Συνολικά, περιλαμβάνει δέκα κατηγορίες, μεταξύ των οποίων Τέχνες, Επιστήμες, Τεχνολογία, Οικονομία, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Βιομηχανία. 

Η Χριστίνα Τρεμόντι
Την Ελλάδα στη λίστα εκπροσωπεί επίσης η Χριστίνα Τρεμόντι, αναλύτρια, ιδρύτρια του «Ι paid a bride Greece».

Η 27χρονη Τρεμόντι είχε παλιότερα δεχτεί πίεση να δώσει… φακελάκι σε δημόσιο νοσοκομείο ώστε να θεραπευτεί ο παππούς της που είχε καρκίνο του προστάτη. Από τότε μάχεται τη διαφθορά από πολλά μέτωπα. 

Ποια είναι η PHEE που ίδρυσε ο Σταύρος Τσομπανίδης
Η πορεία της PHEE, με έδρα την Πάτρα,, ξεκίνησε το 2015, όταν oι Σταύρος Τσομπανίδης και Δρ. Νικόλαος Αθανασόπουλος ακολούθησαν το όραμά τους για την αξιοποίηση των φυκιών που εναποτίθενται ετησίως στις παράκτιες περιοχές της χώρας μας.

Έπειτα από δυο χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, κατόρθωσαν να αναπτύξουν και να κατοχυρώσουν μία καινοτόμο μέθοδο παραγωγής που αποσκοπεί στην αναγέννηση των νεκρών φύλλων της Ποσειδωνίας. Έφεραν τα φύκια στην καθημερινή μας ζωή με έναν εναλλακτικό και πολύ ιδιαίτερο τρόπο. 

Από θήκες μέχρι γυαλιά και ρακέτες
Η PHEE παράγει και εμπορεύεται μία γκάμα χρηστικών προϊόντων επενδυμένων με την πολυχρηστική επιφάνεια PΗΕΕboard. Θήκες για κινητά τηλέφωνα, συσκευασίες πολυτελείας, είδη σπιτιού και ρακέτες θαλάσσης, έχουν ήδη κερδίσει τους καταναλωτές εντός και εκτός συνόρων.

Τελευταίο δημιούργημα της PHEE είναι σκελετοί γυαλιών ηλίου σε στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Zylo στην Σύρο. Το PHEEboard έχει επιπλέον εφαρμογές στον κλάδο του επίπλου και της διακόσμησης εσωτερικών χώρων.

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της εταιρίας, η δραστηριότητα της PHEE περιέχει έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο, αφού η ανακύκλωση των ποσοτήτων της Ποσειδωνίας συνεπάγεται την μείωση του όγκου των σκουπιδιών και την εξοικονόμηση δημοσίων πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Καθ’ όλη την πορεία της, η PHEE έχει την έμπρακτη υποστήριξη του Ιδρύματος Αγγελοπούλου και των οργανισμών The People’s Trust και BlueGrowth Piraeus.

Η περσινή λίστα
Οι διακρίσεις αυτές για τη χώρα μας έρχονται σε συνέχεια των περυσινών βραβεύσεων της οργάνωσης Ethelon (Άρης Κωνσταντινίδης, Κωσταπάνος Μηλιαρέσης και Χρήστος Παναγιώτου), καθώς και του πολιτικού Κωνσταντίνου Κυρανάκη).

«Η διάκριση είναι για την ομάδα μας μία μικρή ηθική ικανοποίηση για τα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, με παράλληλο αίσθημα ευθύνης. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε τα φύκια παγκοσμίως γνωστά, προωθώντας τις αρχές της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των αγαθών που βρίσκονται σε αφθονία γύρω μας», επισήμανε ο Σταύρος Τσομπανίδης.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ