Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις

Κοινοποίηση

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το πρωί, καθώς θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, από το πρωί και από τα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα περισσότερα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές στα βορειοδυτικά.
Αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Σήμερα Τρίτη (13/2)
Α) Νωρίς το πρωί τα νησιά του Ιουνίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία. Από το μεσημέρι η Πελοπόννησος (κυρίως η δυτική και νότια), η κεντρική Στερεά και πιθανόν η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.
Τη νύχτα η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη και οι Κυκλάδες.
Β) Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο (πάνω από 600 μέτρα), τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία (από 600-700 μέτρα), στη Θεσσαλία (στα δυτικά και βόρεια) και τη βόρεια Πελοπόννησο (από 800-900 μέτρα).
Την Τετάρτη (14/2)
Α) Μέχρι τις πρωινές ώρες η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, οι Κυκλάδες και η Κρήτη και πιθανόν η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.
Μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Μέχρι νωρίς το πρωί και μετά πιθανόν ξανά τη νύχτα τα νησιά του Ιονίου και η Ήπειρος.
Β) Χιονοπτώσεις, πιθανόν ισχυρές, θα σημειωθούν μέχρι το πρωί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Μακεδονίας και πιθανόν της κεντρικής Μακεδονίας.
Αργά τη νύχτα θα ξαναχιονίσει στα ορεινά.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα