Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πυκνό χιόνι σε όλη τη Θράκη – Στα λευκά και η Βουλγαρία – ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση

Στα λευκά ντύθηκε η Θράκη, με το πυκνό χιόνι να κάνει την εμφάνισή του το πρωί της Δευτέρας σε αρκετές περιοχές από τον Έβρο μέχρι και την Ξάνθη, ενώ αντίστοιχο το σκηνικό του καιρού και στη Βουλγαρία. 
Με απόφαση του δήμου Μύκης τα σχολεία στην ορεινή Ξάνθη δεν λειτούργησαν ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και στη Σταυρούπολη. Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως στο ύψος των συνόρων και απαιτείται η χρήση αλυσίδων. Έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε και μέσα στην πόλη. 
Αντίστοιχο το σκηνικό του καιρού και στη γειτονική Βουλγαρία, όπου αρκετές περιοχές ντύθηκαν στα λευκά. 
Στα λευκά ο Δαφνώνας 

Χιόνια στη Βουλγαριά 

Smolyan

Kardzhali

Ο καιρός
Άστατος θα είναι ο καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Θα χιονίσει ακόμα και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Τα φαινόμενα που θα είναι ιδιαίτερα έντονα, από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Παγετός κατά τόπους το πρωί και το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, οι περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα ντυθούν στα λευκά.
Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, σήμερα θα χιονίσει στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι απότομη και θα προέλθει από την εισβολή των πολύ ψυχρών αερίων μαζών, οι οποίες θα πλήξουν τις επόμενες μέρες σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη.
 Στον δρόμο για την Ξυλαγανή Ν. Ροδόπης
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με -κατά διαστήματα- ισχυρές βροχές ή χιονόνερο σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές στα υπόλοιπα τμήματα. Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν, κυρίως σε θαλάσσια και παράκτια τμήματα, που βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και στα θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα το πρωί πιθανώς έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα