Υπόψη του προέδρου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης βρίσκεται η παραίτηση μέλους της διοίκησης


Υπόψη του προέδρου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, Παναγιώτη Αλεξάκη, βρίσκεται η παραίτηση που υπέβαλε ο Γεράσιμος Τσιαπάρας από τη θέση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΖ.

Οπως επισήμαναν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μέλη της διοίκησης της ΕΒΖ, το θέμα της παραίτησης του κ. Τσιαπάρα βρίσκεται επί τάπητος μεν, αλλά αυτό που προέχει και απορροφά το σύνολο της ενέργειας των επικεφαλής στη βιομηχανία, είναι η αποπληρωμή των 2.500 Ελλήνων τευτλοπαραγωγών, που έχουν να λαμβάνειν 10,2 εκατ. ευρώ για την ποσότητα τεύτλων που παρέδωσαν το 2017. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το συγκεκριμένο ζήτημα βρίσκεται κοντά στη λύση του.

Υπενθυμίζεται, ότι από την Δευτέρα 29/1/2018 οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων διοίκησης της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη, ενώ καλλιεργητές από Ημαθία, Θεσσαλία, Σέρρες και Ορεστιάδα, είχαν κατασκηνώσει στο ίδιο μέρος, από τις 10 Ιανουαρίου 2018, χωρίς ωστόσο να εμποδίζουν τους απασχολούμενους να εργαστούν.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ κάνουν λόγο για εμπαιγμό των τευτλοκαλλιεργητών και μεταξύ άλλων, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της καλλιέργειας στη χώρα μας, αλλά και για την επιβίωση της βιομηχανίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال