Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θράκη: Προσαγωγές για την επίθεση στην τουρκική τράπεζα – Μηνύματα για την εισβολή στο Αφρίν

Κοινοποίηση


Η επίθεση στην τράπεζα έγινε θέμα και σε τουρκικά ΜΜΕ. Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας στην Κομοτηνή…
Σε 20 ανέρχονται οι προσαγωγές που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κομοτηνής, μετά την επίθεση που έγινε στο υποκατάστημα της Ziraat Bank το βράδυ της Τρίτης 20 Μαρτίου.
Οι προσαγωγές έγιναν τις νυχτερινές ώρες, αλλά μέχρι στιγμής δεν σχηματίστηκε δικογραφία για κανέναν από τους προσαχθέντες και όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι δράστες της επίθεσης είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, ενώ εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες της τράπεζας.
Η πορεία συμπαράστασης στους Κούρδους του Αφρίν πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ, στο κέντρο της Κομοτηνής από ομάδα αναρχικών. Η πορεία έφθασε στην πλατεία,  όπου ομάδα αναρχικών έριξε πέτρες στο υποκατάστημα της τράπεζας Ziraat, προκαλώντας φθορές στη βιτρίνα του καταστήματος.
Η πορεία έφτασε κοντά στο τουρκικό προξενείο αλλά δεν κατάφερε να το προσεγγίσει καθώς φυλάσσεται εδώ και τρεις εβδομάδες από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Οι εικόνες μετά την επίθεση στην τράπεζα
  

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu φιλοξενεί δηλώσεις του βοηθού επικεφαλής της ασφάλειας Κομοτηνής, Νίκου Μαυρογιάννη, ο οποίος υποστήριξε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα, αλλά οι ταυτότητες των δραστών δεν μπορούν να καθοριστούν, καθώς είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους. Ωστόσο, θα εξεταστεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.
Πηγή: xronos.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα