Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Από την Ξάνθη η καταγωγή της 13χρονης που έγινε μητέρα στο Λαύριο

Κοινοποίηση


Η 13χρονη πήγε στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου με προχωρημένες ωδίνες τοκετού συνοδευόμενη από τη μητέρα της, και στη συνέχεια μετάφερθηκε με ασθενοφόρο στο Αλεξάνδρα
Όπως εξήγησε ο διοικητής του Κέντρου Υγείας Λαυρίου, Νίκος Βλαχογιάννης μιλώντας στο News 24/7, στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, 27 Μαρτίου, η κοπέλα άρχισε να έχει ισχυρότατους πόνους και αρκετές ώρες αργότερα, τα μεσάνυκτα της ίδιας ημέρας, πήγε στο Κέντρο Υγείας μαζί με τη μητέρα της. Αφού την είδε η μαία, κατευθύνθηκε με ασθενοφόρο και συνοδεία γιατρού στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα και είκοσι λεπτά αφ’ότου έφτασε στο νοσοκομείο, η 13χρονη γέννησε.
“Ανταποκριθήκαμε μια χαρά. Στείλαμε την κοπέλα για να διασφαλίσουμε την υγεία της μητέρας και του παιδιού στο Αλεξάνδρα” είπε ο κ. Βλαχογιάννης.
Η 13χρονη κατάγεται από την Ξάνθη και είναι μουσουλμάνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κοπέλα που ήταν 37 εβδομάδων έγκυος είχε επισκεφθεί το Λαύριο για να μείνει με τους γονείς της και να γεννήσει στον τόπο διαμονής τους, προκειμένου να τη βοηθήσει η μητέρα της.
Σημειώνεται ότι ο πατέρας του βρέφους, που είναι ένα υγιέστατο κοριτσάκι, είναι 16 ετών.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Υγείας: “Με βάση τις στατιστικές ο μέσος ορος ηλικίας της εγκυμοσύνης γυναικών φαίνεται ότι αυξάνει λόγω της χειραφέτησης των γυναικών. Υπάρχουν και εξαιρέσεις. Μία τέτοια εξαίρεση είχαμε την 27/03/2018 στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου. Μια δεκατριάχρονη, μη αλλοδαπή, προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου με προχωρημένες ωδίνες τοκετού. Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από την μαία και τους εφημερεύοντες ιατρούς και διακομίσθηκε σε Μευαιτήριο, συνοδεία ιατρού. Μητέρα και παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες χαίρουν άκρας υγείας”.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα