Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απορρίφθηκε η ένσταση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Κοινοποίηση


Περιμένουν την κατάθεση του κατηγορητηρίου ώστε ο δικαστής να ορίσει δικάσιμο
Προφυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης παραμένουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς απορρίφθηκε η ένσταση που είχαν καταθέσει δια των δικηγόρων τους.
Το 1ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως, στο οποίο είχαν προσφύγει οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές, αποφάνθηκε σήμερα ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την ένσταση, αφού την απόφαση είχε λάβει το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως στο οποίο και παρέπεμψε την αίτηση.
Το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως επιλήφθηκε άμεσα της ένστασης, την οποία και απέρριψε με την ίδια αιτιολογία, που είχε λάβει προχθές. Με αυτή την απόφαση οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι, περιμένοντας την κατάθεση του κατηγορητηρίου ούτως ώστε ο δικαστής να ορίσει δικάσιμο για την υπόθεσή τους.
Οι στρατιωτικοί, που συνελήφθησαν στον Έβρο και παραμένουν κρατούμενοι εδώ και σχεδόν ένα μήνα στην Αδριανούπολη, κατέθεσαν ένσταση κατά της απόφασης της τουρκικής δικαιοσύνης σχετικά με την παράταση της κράτησής τους.
Το τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε χθες την παράταση της προφυλάκισης των δύο. Το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης στηρίζεται στο ότι οι δύο στρατιωτικοί δεν έχουν την απαιτούμενη μόνιμη κατοικία στη χώρα, στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, που επικαλούνταν δικαστική πηγή, το δικαστήριο ανέφερε ότι «εφόσον οι στρατιωτικοί δεν έχουν μόνιμη κατοικία, μπορεί να τραπούν σε φυγή όταν αφεθούν ελεύθεροι». Η ίδια πηγή σημείωσε ότι η προβλεπόμενη ποινή για την πράξη τους είναι πέντε χρόνια φυλάκισης.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα