Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεκτή η αίτηση αναστολής της ΣΕΚΑΠ για το πρόστιμο

Κοινοποίηση

Δεκτή έκανε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής την αίτηση αναστολής που κατέθεσε η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ κατά των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που είχε εκκινήσει εναντίον της το Τελωνείο Ξάνθης για το πρόστιμο συνολικού ύψους 38,2 εκατ. ευρώ, και το οποίο επιβλήθηκε για υπόθεση λαθρεμπορίας του 2008, πέντε χρόνια πριν εξαγοραστεί από τον όμιλο Σαββίδη.
Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση αναστολής του τελωνειακού προστίμου και η προσωρινή εκείνη απόφαση έδινε τη δυνατότητα να συνεχίσει η εταιρεία την λειτουργία στην εσωτερική αγορά, μέχρι την εκδίκαση της κύριας αίτησης στις 17 Ιανουαρίου.
Στην διαδικασία της 17ης Ιανουαρίου που συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας η ΣΕΚΑΠ είχε ζητήσει την παύση όλων των μέτρων σε βάρος της υποστηρίζοντας τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της καπνοβιομηχανίας. Η έκβαση της υπόθεσης είναι θετική σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής η οποία πάρθηκε την Παρασκευή και, έτσι, δεν είναι απαιτητό το υπέρογκο πρόστιμο. Για την ισχύ του προστίμου θα αποφασίσει το ΣτΕ στο οποίο κατέφυγε η εταιρεία. Η συνεδρίαση του ΣτΕ για την υπόθεση αυτή αναμένεται να γίνει σε περίπου δύο μήνες.
Ο Κώστας Γαβριηλίδης, πρόεδρος των εργαζομένων στην ΣΕΚΑΠ, μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου «μια καλή ανάσα για τη ΣΕΚΑΠ» και πρόσθεσε ότι «αναμένουμε την απόφαση του ΣτΕ για το τι θα γίνει οριστικά και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργαζόμενοι περιμένουν να λειτουργήσει κανονικά η καπνοβιομηχανία καθώς το διάστημα αυτό της αναμονής υπήρχε διστακτικότητα από τους πελάτες της. Όπως και στις προηγούμενες δίκες που αφορούσαν την ΣΕΚΑΠ οι εργαζόμενοι και οι τοπικοί φορείς υποστηρίζουν την αδιάκοπη λειτουργία της ΣΕΚΑΠ στην περιοχή της Θράκης, καθώς και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών των καπνοπαραγωγών, αγροτών και εργαζομένων.
tvxs.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα