Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ερντογάν: Έχουμε κακούς γείτονες και για αυτό παράγουμε όπλα

Κοινοποίηση


Εξαπέλυσε και νέα πυρά και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα 3 δισ. ευρώ
Στους «κακούς γείτονες» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας για την βιομηχανία όπλων της χώρας του.
Συγκεκριμένα ο Ερντογάν έκανε λόγο για «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο το 1974 δίνοντας συνέχεια στις προκλήσεις του, κατά την 46η ομιλία του στους τούρκους κοινοτάρχες στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας.
«Το 1974 κατά την “ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου” με την επιχείρηση αποσιώπησης κατέστρεψαν ολόκληρο το σύστημά επικοινωνίας μας… Επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν οι δήθεν σύμμαχοί μας. Το κατέστρεψαν. Τι έγινε; Εμείς ιδρύσαμε την ASELSAN», είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην κρατική εταιρεία της Τουρκίας που παράγει οπλικά συστήματα.
«Πλέον η ASELSAN έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία που συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς. Αυτοί οι κακοί γείτονες μας έκαναν να αποκτήσουμε περιουσία, μας έκαναν να αποκτήσουμε γνώση και να είμαστε σε θέση να παράξουμε όπλα» ανέφερε.
Ο Ερντογάν μάλιστα εξαπέλυσε και νέα πυρά και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτική στήριξης της Ελλάδας που ακολουθεί.
Ο τούρκος πρόεδρος δεν φάνηκε έτσι να ικανοποιείται από το δεύτερο οικονομικό πακέτο 3 δισ. ευρώ που εγκρίθηκε για την Άγκυρα στο πλαίσιο της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό.
«Η ΕΕ βοήθησε την Ελλάδα που χρεοκόπησε κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισ. ευρώ. Κι όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθούν, φυσικά με ανταλλάγματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν, και πρόσθεσε: «Όταν όμως η Τουρκία έχει προβλήματα τής γυρνάνε την πλάτη. Ακόμα και έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα αντέξουμε μόνοι μας».
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα