Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λύκοι – ρομπότ βγαλμένοι από την κόλαση – ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση

Οι λύκοι στην Ιαπωνία είναι εξαφανισμένο είδος από τις αρχές του 19ου αιώνα. Αλλά επέστρεψαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Και είναι πιο τρομακτικοί από ποτέ!
Όταν η τεχνολογία μοιάζει βγαλμένη από θρίλερ… Οι αγρότες στην Ιαπωνία χρησιμοποιούν πλέον τρομακτικά ρομπότ – λύκους με κόκκινα led μάτια που ακτινοβολούν για να φοβίζουν αγριόχοιρους, ελάφια και άλλα ζώα που κάνουν επιδρομές σε καλλιέργειες.
Ο λύκος – ρομπότ, που μπορεί να καλύψει απόσταση έως και μισού μιλίου, έχει χρησιμοποιηθεί πιλοτικά για περιπολία σε χωράφια στην πόλη Κισαράζου, στην περιφέρεια Τσίμπα και ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός ως κινούμενο σκιάχτρο.

Σατανικό βλέμμα και προειδοποιητικό… ουρλιαχτό!

Ο «Super Monster Wolf», όπως ονομάζεται, έχει ύψος 50 εκατοστά, μήκος 65 εκατοστά, λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και διαθέτει αισθητήρες κίνησης για να ανιχνεύει πότε πλησιάζουν άλλα ζώα και να τα διώχνει με προειδοποιητικό ουρλιαχτό. Εκτός από το σατανικό βλέμμα του, το ρομπότ είναι καλυμμένο με τρίχωμα.
Ο Chikao Umezawa από τον Γεωργικό Συνεταιρισμό της Ιαπωνίας, που υλοποιεί το συγκεκριμένο project, δήλωσε ότι έχει διαπιστώσει σημαντική μείωση του αριθμού των καλλιεργειών που καταστρέφονται από ζώα από τότε που περιπολεί το θηρίο – ρομπότ, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Independent».


Οι δημιουργοί του θα αρχίσουν τη βιομηχανική παραγωγή του τον ερχόμενο μήνα και θα είναι διαθέσιμος στο λιανικό εμπόριο στην τιμή των 514.000 γιεν (3,478 δολάρια).
Οι αγρότες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τον αγοράσουν θα μπορούν να μισθώνουν τον δικό τους μηχανικό λύκο σε μηνιαία βάση.
Οι λύκοι στην Ιαπωνία είναι εξαφανισμένο είδος από τις αρχές του 19ου αιώνα, κάτι που καθιστά το project απαραίτητο.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα