Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε εκδήλωση της Ιρανικής Πρεσβείας οι Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής

Κοινοποίηση

Ο Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή και ο Μουφτής Ξάνθης κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, προσεκλήθησαν και παραβρέθηκαν  στην δεξίωση που παρέθεσε ο Πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα κ. Majid M. Shabestari.
Οι Μουφτήδες είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή, κατά την διάρκεια της δεξίωσης, με αρκετούς εκπροσώπους και διπλωμάτες μουσουλμανικών χωρών και να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους.
Ο Πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν κ. Majid M. Shabestari.  ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης για την συμμετοχή τους στην δεξίωση, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του από την ενεργό συμμετοχή του Σοφολογιώτατου Μουφτή Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ισλαμικών Δογμάτων, που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως  7 Δεκεμβρίου 2017 στην Τεχεράνη.
Οι Μουφτήδες στα πλαίσια των επαφών τους συναντήθηκαν και με τον Μορφωτικό Σύμβουλο της Πρεσβείας του Ιράν στην Αθήνα κ. Μ. Αλή Χέλμι και τον ενημέρωσαν για τα θέματα της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης.
Ο Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο  Τζεμαλή και ο Μουφτής Ξάνθης κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου προσκάλεσαν Διπλωμάτες Μουσουλμανικών χωρών στην περιοχή μας, προκειμένου μεταξύ των άλλων να αποκτήσουν προσωπική άποψη για την επί δεκαετίες ειρηνική συμβίωση και συνύπαρξη του Μουσουλμανικού και του Χριστιανικού στοιχείου της Θράκης, που αποτελεί πρότυπο προς μίμηση για  πολλές χώρες του Δυτικού και Μουσουλμανικού κόσμου.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα