Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το σκεπτικό του δικαστή που απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Κοινοποίηση

Για δεύτερη φορά απορρίπτεται το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών -όπως μετέδωσε και το πρακτορείο Anadolu- οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης από τις 2 Μαρτίου. Το νέο αίτημα κατέθεσαν σήμερα οι δικηγόροι τους και το δικαστήριο αποφάνθηκε αρνητικά αυθημερόν.
Ο δικαστής που εξέτασε άμεσα το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό ότι «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία -ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται».
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, με βάση το σκεπτικό, το οποίο δημοσιεύθηκε σε τουρκικά ΜΜΕ, ο δικαστής επικαλείται μεταξύ άλλων το γεγονός ότι «δεν διαθέτουν διεύθυνση διαμονής στην Τουρκία». Επίσης, αναφέρει ότι «υφίσταται η σκέψη ότι μπορεί να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι», ενώ στους λόγους απόρριψης της άρσης προφυλάκισης συμπεριλαμβάνεται και το ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, αλλά και ο τρόπος που αυτή έγινε.
Σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο δικαστής ισχυρίζεται επίσης ότι «το μέτρο προφυλάκισης είναι σε λογικό πλαίσιο αν ληφθεί υπόψη ότι η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινή είναι 5ετής φυλάκιση». Τέλος, υποστηρίζει ότι «η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής».
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα