Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τουρκικά ΜΜΕ: Κατά 253 μέτρα παραβίασαν τα σύνορα οι 2 Ελληνες στρατιωτικοί [χάρτης]

Κοινοποίηση

Ακόμα και το πόσο… μέσα στην Τουρκία μπήκαν -«παραβιάζοντας στρατιωτική περιοχή»- οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί «μέτρησαν» τα τουρκικά ΜΜΕ.
Όπως αναφέρει η Hurriyet, «κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μιτρετώδης (25 ετών) και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης (29 ετών) παραβίασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα και μπήκαν μέσα στην Τουρκία κατά 253 μέτρα».
Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα παρουσιάζει και σε φωτογραφία το σημείο όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες της (από την «έρευνα του περιστατικού» όπως αναφέρει), εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί:
Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, ότι «η σύλληψη του Μιτρετώδη και του Κούκλατζη έγινε σε σημείο που απέχει 253 μέτρα από τον τουρκικό συνοριακό αστυνομικό σταθμό Pazarkule και 240 μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, μέσα σε τουρκικό έδαφος».
Στη συνέχεια του δημοσιεύματος, η εφημερίδα αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση. Στο ότι, δηλαδή, οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής τους, αλλά και στο ότι οι έρευνες πλέον στρέφονται στα κινητά του ανθυπολοχαγού και του λοχία, «για να διαπιστωθεί τι φωτογραφίες και βίντεο τράβηξαν οι Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς και το εάν έχει σβηστεί κάποιου ψηφιακό υλικό» που ενδεχομένως θα στοιχειοθετούσε την κατηγορία περί «απόπειρας κατασκοπείας».
Μάλιστα, παραθέτει όλη την κατάθεση του Έλληνα ανθυπολοχαγού στις τουρκικές Αρχές και επικεντρώνεται στους λόγους που τραβούσε βίντεο, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε.  
Yπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, ο Πάνος Καμμένος μίλησε για το θέμα, λίγο πριν εισέλθει στον χώρο διάσκεψης της Συνόδου των υπουργών Εθνικής Αμυνας της ΕΕ.
«Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο, το οποίο συνήθως λυνόταν με διαπραγματεύσεις μεταξύ διοικητών, έχει οδηγήσει σε μια εμπλοκή από μέρους της Τουρκίας, με την άρνηση του εισαγγελέα οι δύο στρατιωτικοί να παραμείνουν στην Τουρκία, αλλά στο προξενείο. 
Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο μεταναστών και προσφύγων και δράση διακινητών, ακολουθώντας συγκεκριμένα στίγματα τα οποία κατά αυτούς θα οδηγούσαν σε διακινητές  και μετανάστες, με αποτέλεσμα να περάσουν στο τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα. 
Είναι ένα θέμα που αφορά και τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας. Μετά τη Σύνοδο θα ενημερώσω και τον αναπληρωτή γραμματέα του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είναι μέλος-σύμμαχος και τέτοια είδους επεισόδια λύνονται διά της ειρηνικής οδού και μετά από διαπραγμάτευση των δύο Ενόπλων Δυνάμεων».
iefimerida.gr 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα