Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Η εξουδετέρωση ενός βλήματος στην Ξάνθη και τα παράδοξα της επιχείρησης

Κοινοποίηση

Για παράδοξα στην επιχείρηση εξουδετέρωσης του βλήματος που φρέθηκε στο Σέλερο, στην Ξάνθη, κάνει λόγο η ιστοσελίδα militaire.gr
Σε σχετική αναφορά επισημαίνονται τα εξής: 
“Ο εντοπισμός ενός βλήματος σε χωριό της Ξάνθης ανέδειξε για ακόμη μία φορά τον παραλογισμό που επικρατεί.

Αν και στην περιοχή υπήρχε πιστοποιημένος πυροτεχνουργός του ΣΥΠ, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων, δόθηκε διαταγή την εξουδετέρωση του βλήματος να την κάνει στέλεχος του Μηχανικού που ήρθε από την Ορεστιάδα!!! Ο χρόνος που χάθηκε αλλά και τα έξοδα που έγιναν είναι απολύτως αδικαιολόγητα!

Στην περιοχή της Ξάνθης υπάρχει πιστοποιημένος πυροτεχνουργός του ΣΥΠ, ο οποίος συμπτωματικά είναι και πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών της περιοχής.Ο πυροτεχνουργός Βάϊος Τσαπρούνης ενημερώθηκε για το περιστατικό κι έδωσε οδηγίες για να ασφαλιστεί η περιοχή και σε κάθε περίπτωση να μην πλησιάσει κανείς σε απόσταση 100 ποδών ή 30 μέτρων. 35 λεπτά αφότου ειδοποιήθηκε για το περιστατικό βρισκόταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Σώματος, προκειμένου να αναλάβει την αποστολή, έχοντας σε ετοιμότητα όλα εκείνα τα μέσα και υλικά που απαιτούνται για την επιτυχή ολοκλήρωσή της. Κι ενώ ήταν έτοιμος να ξεκινήσει ήρθε εντολή αποδέσμευσης για να έρθει από απόσταση 200 χιλιομέτρων συνάδελφός του από το Μηχανικό. Όποιος έχει λογική απάντηση να μας τη δώσει. Λογική επαναλαμβάνουμε”. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα