Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στοίβαξαν 10 μετανάστες σε Ι.Χ. στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης

Κοινοποίηση



Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 10 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Τρίτη (8-5-2018) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 30, 28 και 28 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι εντόπισαν τους δύο 28χρονους να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 30χρονος και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στον δυτικό κόμβο Κομοτηνής, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 30χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Λίγο πιο κάτω , οι αστυνομικοί εντόπισαν και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που λειτουργούσε ως προπομπός, συλλαμβάνοντας τους άλλους δύο δράστες.

Η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 30χρονου περιλαμβάνει και το αδίκημα της κλοπής τροχοφόρου, καθόσον από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι για το όχημα που οδηγούσε είχε δηλωθεί κλοπή την 7-5-2018 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα