Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκδικάστηκε η υπόθεση του εκπαιδευτικού από το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης

Κοινοποίηση

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της κρίσιμης υπόθεσης  του εκπαιδευτικού Χότσικα Νιχάτ, ο οποίος παρά το γεγονός ότι η απόλυση του κρίθηκε από αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο του Υπ. Παιδείας, συνεχίζει να μάχεται για την επιστροφή του στο σχολείο.

Όπως αναφέει η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. “θυμίζουμε ότι η ιδιοκτησία του Ιδιωτικού Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης κατήγγειλε παρανόμως τη σύμβασή του τον Οκτώβριο του 2016 με το αιτιολογικό των ιδεολογικών και θρησκευτικών φρονημάτων (!) του συναδέλφου μας. Όπως ήταν φυσικό, το Δεκέμβριο του 2016 το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο απέρριψε την καταγγελία και ζητήθηκε η άμεση επιστροφή του εκπαιδευτικού στην τάξη. Ωστόσο η Οδύσσεια του Νιχάτ δεν έχει ολοκληρωθεί και ο δικαστικός αγώνας συνεχίζεται ώστε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η καταγγελία σύμβασής του.  Στο πλευρό του Νιχάτ βρίσκονται όλοι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και μάλιστα οι συνάδελφοί του στη Βόρεια Ελλάδα  τον εξέλεξαν Αντιπρόεδρο του ΣΙΕΛΒΕ.

Στη σημερινή Δικαστική διαδικασία παρέστη  ο Εκπρόσωπος του ΣΙΕΛΒΕ Α. Βουρκούδης και κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μ. Κουρουτός. Οι εκπρόσωποί μας τόνισαν ότι καμία καταγγελία σύμβασης πλέον δεν μπορεί αν γίνει με την ελεύθερη βούληση ιδιοκτήτη ιδιωτικού σχολείου, αλλά οφείλει να είναι αιτιολογημένη και να ελεγχθεί από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας όπως προβλέπει ο Ν. 4472/2017.

Αμέσως μετά τη δικαστική διαδικασία οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ πραγματοποίησαν επισκέψεις στα γραφεία των Δ/νσεων Π.Ε. και Δ.Ε. Ξάνθης. Στις συναντήσεις που έγιναν, τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τα δύο ιδιωτικά σχολεία της περιοχής, ιδίως δε η σημαντική καθυστέρηση της μισθοδοσίας των συναδέλφων μας”.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα