Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προληπτικά μέτρα και κλειστά σχολεία στην Ξάνθη για την πυρκαγιά στη Sunlight

Κοινοποίηση

Προληπτικά μέτρα μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο της Sunlight, στην Ξάνθη, αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης. 
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως “το Συντονιστικό Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, συγκλήθηκε εκτάκτως σήμερα 1ή Μαΐου και ώρα 18:00 παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και των λοιπών αρχών με αφορμή την πυρκαγιά που προκλήθηκε στο εργοστάσιο μπαταριών Sunlight στο Ν. Όλβιο Ξάνθης.
Οι αρχικές εκτιμήσεις είναι καθησυχαστικές σχετικά με την ενδεχόμενη ρύπανση του περιβάλλοντος

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τις υπηρεσίες της και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα  διεξάγει εντατικές μετρήσεις, τα  πρώτα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν την Παρασκευή το απόγευμα.
Μέχρι την  ανακοίνωση των πρώτων μετρήσεων, για καθαρά ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, συστήνεται, η μη επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον στις περιοχές βορειοανατολικά του εργοστασίου στο Ολβιο. Ητοι τις περιοχές:


Ν. Όλβιο, Κρεμαστή, Θαλασσιά, Αγ. Αθανάσιος, Τοξότες, Τύμπανο, Πετροχώρι, Εύμοιρο, Εξοχή και οι λοιπές ενδιάμεσες περιοχές ενώ τα αντίστοιχα σχολεία των περιοχών αυτών θα παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες.
Τα μέτρα τα οποία προτείνονται μόνο για ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ και για για 48 ώρες είναι:
Πλύσιμο του περιβάλλοντος χώρου και του εξωτερικού των σπιτιών με άφθονο νερό
Το εσωτερικό των σπιτιών να μείνει όσο το δυνατόν απομονωμένο από το εξωτερικό περιβάλλον (πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά)
Ο κόσμος και τα παιδιά να παραμένουν, ει δυνατόν τον περισσότερο χρόνο σε εσωτερικό χώρο
Όχι αγροτικές (βόσκηση και συγκομιδή κηπευτικών, κ.λ.π.) και λοιπές εργασίες σε εξωτερικό χώρο”.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα