Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Είκοσι μήνες φυλάκισης σε αρθρογράφο και εκδότη της τουρκόφωνης εφημερίδας Μιλλέτ

Κοινοποίηση

Δικαιώθηκαν οι μουφτήδες Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου και Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή, από την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης. Το εν λόγω δικαστήριο κλήθηκε να αποφανθεί σχετικά με μήνυση που υπέβαλαν οι άνω μουφτήδες κατά του αρθρογράφου της τουρκόφωνης εφημερίδας Μιλλέτ που εκδίδεται στην Ξάνθη Φεϊζουλλάχ Χασανκαγιά και του υπεύθυνου έκδοσης της Τζεγκίζ Ομέρ.

Η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να δικαστεί στα τέλη Φεβρουαρίου, ωστόσο η μη φυσική παρουσία των μουφτήδων οδήγησε στην αναβολή της, σε νέα δικάσιμο, δηλαδή στις 5/6/2018 ημέρα Τρίτη. Την Τρίτη το κώλυμα του δικηγόρου των κατηγορουμένων οδήγησε σε νέα αναβολή της δίκης, η οποία εντέλει πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, με την φυσική παρουσία των μουφτήδων. Μάλιστα, ο μουφτής Ξάνθης κατέθεσε στο βήμα.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι κατηγορούμενοι κρίνονται ένοχοι για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου και καταδικάστηκαν σε είκοσι μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Απόσπασμα της δικαστικής απόφασης θα καταχωρηθεί στην εφημερίδα Μιλλέτ, στα τουρκικά, στο ίδιο σημείο όπου είχε γραφεί το συκοφαντικό δημοσίευμα.

Οι μουφτήδες εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Θεσσαλονίκης Γιάννη Ανδρούτσο, ο οποίος σχολιάζει στον “Χ” τα εξής: “Νομίζω πως ήταν δεδομένος, ήδη από το αρχικό δημοσίευμα, ο δυσφημιστικός χαρακτήρας και η πρόθεση να θιγεί η τιμή και η υπόληψη (σ.σ. των μουφτήδων) με ψευδή δημοσιεύματα εκ μέρους των κατηγορουμένων και καταδικασθέντων. Θεωρούμε ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι δίκαιη”.
xronos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα