Οι γιατροί του Νοσοκομείου Ξάνθης καταγγέλλουν την αποδυνάμωση της χειρουργικής κλινικήςΤην αποδυνάμωση της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι γιατροί. 

Αναλυτικά η ένωση των γιατρών αναφέρει:
Μεσούντος του καλοκαιριού ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ αποφάσισε ξαφνικά να αποδιοργανώσει  την χειρουργική κλινική της Ξάνθης .Αποφάσισε να στείλει ένα χειρουργό στο Νοσοκομείο Καβάλας για να καλύψει κενά του συστήματος. Ράβε Καβάλα ,ξήλωνε Ξάνθη. Το γεγονός ότι υπάρχουν ήδη 8 χειρουργοί στην Καβάλα και 8 χειρουργοί στην Ξάνθη, και με την μετακίνηση πλειοδοτούμε το ένα Νοσοκομείο και μειοδοτούμε το άλλο, είναι λεπτομέρεια.

Προφανώς θα ακολουθήσει ανακοίνωση της 4ης  ΥΠΕ ότι έλυσε ακόμα ένα πρόβλημα. Ο διοικητής της Καβάλας  θα επαίρεται ότι έφερε χειρουργό στο Νοσοκομείο του. (Ο Διοικητής της Ξάνθης ;;;)Το γεγονός ότι ανατρέπονται τα προγράμματα των εφημεριών που ήδη έχουν καταρτιστεί και των αδειών των χειρουργών της Ξάνθης για το καλοκαίρι δεν ενδιαφέρει κανένα αρμόδιο. Ασήμαντη λεπτομέρεια. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι και το σύστημα για να δουλέψει αναγκάζει τους ειδικούς χειρουργούς σε ρόλο ειδικευόμενου να ασκούν πρωτοβάθμια περίθαλψη στα ΤΕΠ δεν λαμβάνεται υπ όψιν. Λεπτομέρεια.

Γι αυτό το θέμα δεν μπορεί να δοθεί λύση ,αλλά και αυτό είναι λεπτομέρεια. Το γεγονός ότι αυξάνει κατακόρυφα η προσέλευση χειρουργικών περιστατικών τους καλοκαιρινούς μήνες στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Ξάνθης λόγω της ιδιαιτερότητας του πληθυσμού το αγνοεί ή δεν το λαμβάνει υπ όψιν ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ. Προέχει η λειτουργία του συστήματος. Ένα σύστημα που  αδυνατεί έγκαιρα να προβλέψει για το μέλλον του. Ένα σύστημα που με τις ελλείψεις του σπρώχνει τους γιατρούς στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωση και τους αναγκάζει να καταφύγουν στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους  και ενώ δικαιώνονται δεν τους δίνει τα λεφτά τους, ένα σύστημα που δεν σέβεται τους εργαζόμενους του  και όλο απαιτεί, νομοτελειακά θα καταρρεύσει .

Και αυτό που βιώνουμε είναι ήδη η κατάρρευση του. Όσο κι αν προσπαθούν οι εργαζόμενοι, οι ελλείψεις και οι ανεπάρκειες του ΕΣΥ θα αγγίξουν δυσάρεστα τον καθημερινό άνθρωπο, αν δεν τον έχουν ήδη αγγίξει.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال