Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην Ξάνθη ο Αρχηγός του ΓΕΣ – Πήρε φωτιά το Πετροχώρι για ασκήσεις

Κοινοποίηση

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, παρέστη στην τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», που διεξάγεται από Ανθυπολοχαγούς Όπλων και Σωμάτων (Ο-Σ), στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης και αφορά στην τακτική χρησιμοποίηση όλων των Όπλων και των Σωμάτων, σε όλες τις φάσεις του αγώνα.

Για πρώτη φορά το σενάριο της, συμπεριλαμβάνει την υποδειγματική ανάπτυξη Περιοχής Διοικητικής Μέριμνας Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΠΔΜ/ΤΘΤ).

Η ΤΑΜΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», που διεξήχθη από 08 έως 14 Ιουνίου 2018, έχει στόχο, οι νέοι Ανθυπολοχαγοί (Ο-Σ), συνεργαζόμενοι μεταξύ τους να:

– Υλοποιήσουν στην πράξη θεωρητικές γνώσεις, που απέκτησαν στα Σχολεία Εφαρμογής και να αποκτήσουν κοινές παραστάσεις.

– Διαμορφώσουν κοινό πλαίσιο σκέψης και συναντίληψης, έτσι ώστε να επιτευχθεί η περαιτέρω κατανόηση, εξοικείωση και εξάσκηση, με όλα τα σενάρια τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

– Αναπτύξουν πρωτοβουλία και πνεύμα νικητή.

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 ο Αρχηγός, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους ασκούμενους ανθυπολοχαγούς, να εκπαιδεύονται στα παρακάτω αντικείμενα:

– Διαχείριση Απωλειών Υγείας σε Σταθμούς Διαλογής και Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ), το οποίο και επιστρατεύτηκε για το σκοπό αυτό.

– Ανάπτυξη Σταθμού Ανεφοδιασμού, Σημείου Διαλογής Υγειονομικού, Μικτού Σημείου Εφοδιασμού και Διμοιρίας Αρτοποίησης.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίδειξη περισυλλογής Βαρέως Τεχνικού Υλικού (ΒΤΥ), η οποία μεταξύ άλλων περιελάμβανε ανύψωση και ρυμούλκηση αρμάτων LEO2A4, ανύψωση Τεθωρακισμένου Οχήματος Μεταφοράς Προσωπικού Μ113, επαναφορά ανατραπέντος άρματος Μ60Α1 και επί τόπου επισκευή από Κινητές Ομάδες Επισκευών (ΚΟΕ).

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα