Τετάρτη, 13 Μαρτίου, 2024

Βούλιαξε ο κάμπος της Ξάνθης – Πλημμύρισαν χωράφια, σπίτια και αποθήκες

Κοινοποίηση

Τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω της η ισχυρή νεροποντή που έπληξε τον κάμπο του Νέστου και είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καλλιέργειες, δρόμοι και σπίτια στην Ξάνθη.

Η ισχυρή βροχόπτωση που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης και συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν αρκετή για να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στην περιοχή του Δήμου Τοπείρου, με τους αγρότες της περιοχής να βλέπουν τις φετινές τους καλλιέργειες να βουλιάζουν. Στην παραλιακή ζώνη οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν υλικές καταστροφές σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για πλημμυρισμένες αυλές και αποθήκες.

Μεγάλες καταστροφές στη Χρυσούπολη 

Αποκλεισμένο «ξύπνησε» το χωριό Χαλκερό, στην Καβάλα, λόγω του υπερβολικού όγκου νερού στην είσοδό του. Την ίδια ώρα, σπίτια και καταστήματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του χωριού έχουν πλημμυρίσει.

Τα νερά που συσσωρεύτηκαν στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης σε συνδυασμό με την ολονύχτια βροχή, που κατέβασε χώμα και φερτά υλικά που βούλωσαν τα φρεάτια, είχαν ως αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η προσπέλαση από τον κόμβο της Εθνικής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Καβάλας, Σάββα Χατζηβασιλειάδη, το πρόβλημα οφείλεται στις παρεμβάσεις και στις εργασίες που έγιναν από τον ΤΑΡ στην είσοδο του χωριού για τη διέλευση του αγωγού.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Χρυσούπολη, από την οποία η Πυροσβεστική δέχθηκε 120 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και επιχείρησε με εννέα οχήματα και 18 πυροσβέστες.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα