Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κολοκύθα γίγας, βάρους 80 κιλών στην Ξάνθη – ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση

Ένας κήπος λίγο διαφορετικός από τους συνηθισμένους υπάρχει στα Πηγάδια Ξάνθης. Είναι ο κήπος του κ. Ιωάννη Καρακατσάνη που φιλοξενεί μια τεράστια κολοκύθα που ζυγίζει αυτή την στιγμή περίπου 80 κιλά και συνεχίζει να μεγαλώνει και ίσως φτάσει και πάνω από 100 κιλά σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του ιδιοκτήτη της.

Ο κ. Ιωάννης Καρακατσάνης από τα Πηγάδια Ξάνθης είναι άνθρωπος που φύτεψε στον κήπο του  έναν σπόρο κολοκύθας που παρήγγειλλε από την Ουγγαρία με την ελπίδα ότι θα έχει μία υπέροχη και μεγάλη κολοκύθα στον κήπο του και τελικά το αποτέλεσμα τον αποζημίωσε και με το παραπάνω μάλιστα. Αυτή την στιγμή η κολοκύθα έχει φτάσει τα 80 κιλά περίπου και συνεχίζει να μεγαλώνει. Όσοι λοιπόν περνούν από την περιοχή σταματούν για να θαυμάσουν το θέαμα και εκφράζουν την έκπληξή τους, καθώς συναντούν ίσως για πρώτη φορά μία τόσο μεγάλη κολοκύθα στην περιοχή μας.

Και αυτό το ρεκόρ όπως λέει ο κ. Καρακατσάνης στην κάμερα του Καναλιού 6 χωρίς χημικές παρεμβάσεις αλλά με τη δύναμη του εδάφους και την κοπριά που έριχνε ο ίδιος στα φυτά του. Άλλωστε η φύση μπορεί να κάνει πολλά σε συνδυασμό με το καρποφόρο έδαφος μιας περιοχής. Και το έδαφος της συγκεκριμένης περιοχής  φημίζεται για την καρποφορία του, όντας ευλογημένος τόπος.

Και στο παρελθόν ο κ. Καρακατσάνης έχει καλλιεργήσει κολοκύθα που είχε φτάσει τα 46 κιλά αλλά φέτος λίγο η περιποίηση , λίγο οι καιρικές συνθήκες έκαναν την κολοκύθα να έχει τριπλάσιο μέγεθος και βάρος.

Όσο για την κολοκύθα των 80 κιλών που καλλιέργησε ο κ. Καρακατσάνης, όπως υποστηρίζει και ο ίδιος θα την αφήσει να μεγαλώσει και άλλο μέχρι το σημείο που θα θεωρήσει ότι πρέπει πλέον να την κόψει και να απολαύσει όχι μόνο την όψη της αλλά και την γεύση της.

seleo.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα