Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Βορειοελλαδίτες τουρίστες επιλέγουν Θράκη για τις διακοπές τους

Κοινοποίηση


Απουσιάζουν οι Τούρκοι τουρίστες λόγω της υποτίμησης του Τουρκικού νομίσματος

Στα μισά του καλοκαιριού και οι άνθρωποι του τουρισμού θεωρούν πως είναι νωρίς για να οδηγηθούν σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα για την φετινή τουριστική κίνηση. «Ο Ιούνιος, με εξαίρεση τις ημέρες της βροχής, πήγε καλά. Ο Ιούλιος δεν έχει την κίνηση που περιμέναμε και δεν θυμίζει η κίνηση που σημειώνεται  ότι είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού.» δηλώνει ο  κ. Νάσος Τσούκας, ξενοδόχος στο Φανάρι της Ροδόπης.

Αυτοκίνητα με Βουλγαρικές και Ρουμάνικες πινακίδες παρκάρουν ολοένα και πιο συχνά σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.
Βούλγαροι, Ρουμάνοι και κάποιοι Έλληνες από τη Βόρειο Ελλάδα επιλέγουν Φανάρι
Βούλγαροι, Ρουμάνοι και κάποιοι Έλληνες από τη Βόρειο Ελλάδα είναι εκείνοι που φέτος το προτιμούν για τις διακοπές τους. «Το Φανάρι έχει μια πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής, αλλά υπολείπεται σε υποδομές, τόσο στον ιδιωτικό τομέα, όσο και στο δημόσιο.» δηλώνει ο κος Τσούκας σημειώνοντας ότι λείπουν οι υποδομές, που πάντα βοηθούν στο να μεγαλώσει μια σεζόν, να γίνει ένα μέρος προορισμός, να προσελκύσει κόσμο.

Η υποτίμηση του τουρκικού νομίσματος «εξαφάνισε» τους Τούρκους επισκέπτες 
«Το καλοκαίρι ξεκίνησε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε αλλά δεν συνεχίστηκε αυτή η ροή του κόσμου. Στην αρχή ο καιρός ήταν καλός, οι προ κρατήσεις πολλές και μας γέμισε αισιοδοξία. Ωστόσο, στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου έπεσαν οι προ κρατήσεις και δεν δείχνουν ότι είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού.» εξηγεί ο κος Τσούκας σημειώνοντας ότι έχει χαθεί η πλειοψηφία των Τούρκων. «Ό,τι είχαμε από Τουρκία φέτος δεν το έχουμε κι αυτό οφείλεται στην υποτίμηση που έχει υποστεί το τουρκικό νόμισμα με αποτέλεσμα η Ελλάδα να εμφανίζεται ακριβός προορισμός, όντας με τις ίδιες τιμές τα τελευταία χρόνια. Από την άλλη φαίνεται η Τουρκία πολύ πιο φθηνή για Βουλγάρους και Ρουμάνους.»

Η έγκαιρη οργάνωση στις παραλίες και τα ενοχλητικά κουνούπια 
Φέτος δημιούργησε αισθητή διαφορά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις και η παραλία ήταν έτοιμες από το Μάιο να υποδεχτούν τον κόσμο. Έτσι, για ένα τριήμερο ή ένα διήμερο από το Μάιο ακόμη το Φανάρι ήταν τόπος επιλογής κι αυτό αποτυπώνεται στις κρατήσεις και στις διανυκτερεύσεις. Αρνητική εντύπωση δημιουργεί ωστόσο η όχληση από τα κουνούπια. «Είναι περισσότερα τα κουνούπια σε σχέση με πέρσι και πρόπερσι. Μας το λένε και οι πελάτες μας. Λέμε ότι οφείλεται στις πολλές βροχές, θέλω να πιστεύω ότι θα βελτιωθεί αυτή η κατάσταση.» σχολιάζει ο κος Τσούκας. Όσον αφορά στην πρόβλεψή του για το υπόλοιπο του Καλοκαιριού, με τον Αύγουστο δεδομένο λίγο πολύ, αυτό που απομένει είναι να είναι καλός ο Σεπτέμβριος. «Μια σεζόν κάνει εκεί τη διαφορά, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο. Με ήπιο κλίμα και μαλακό καιρό είναι οι μήνες για καλύτερες διακοπές χωρίς πολύ κόσμο και με πολύ καλές τιμές.»
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου / ert.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα