Page Nav

HIDE

Grid

LIST_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

vasilis

Τιτλοι Ειδησεων:

latest

Ξάνθη: Θερμή υποδοχή του βιβλίου “Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου”

Η παρουσίαση της 2ης έκδοσης του πολυσυζητημένου βιβλίου “Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου” του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νίκου Αγγελίδη πραγματοπο...Η παρουσίαση της 2ης έκδοσης του πολυσυζητημένου βιβλίου “Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου” του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νίκου Αγγελίδη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου στο Ξενοδοχείο Νατάσσα της Ξάνθης στις 8 το βραδύ με πολύ μεγάλη συμμέτοχη αλλά και παρά πολλές εκπλήξεις.

Η κινητοποίηση από την πλευρά της ΑΕΚ Κυψέλης που διοργάνωσε την εκδήλωση, ήταν εντυπωσιακή και συγκινητικοί . Οι φίλοι της ΑΕΚ, του αθλητισμού, του πολιτισμού και της ιστορίας, από την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, έδωσαν εντυπωσιακό παρών.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση έκανε ο εμβληματικός πρόεδρος της ΑΕΚ Κυψέλης, Βαγγέλης Καραγιαννίδης. Ενώ για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Βασιλική Μαχαίρα και Σαμή Καραμπουγιούκογλου

Μέσα σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και με ένα μαγικό ταξίδι στο παρελθόν της ΑΕΚ Κυψέλης ξεκίνησε η εκδήλωση , με ιστορικές αναφορές για την παρουσία της στα τοπικά γήπεδα, σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το παρελθόν και αφηγήσεις ανθρώπων που έχουν γράψει τις δικές τους σελίδες δόξας στο πλευρό του σωματείου. Χαρακτηριστικά για το παρελθόν της ΑΕΚ Κυψέλης μίλησαν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Ανέστης Γκώγκος, Δημήτρης Χαρμανίδης, Κώστας Γκώγκος ο “δάσκαλος” για τις επόμενες γενιές της ομάδας της Κυψέλης, Βασίλης Κολιούρης αλλά και ο επί πολλά χρόνια δάσκαλος του χωριού Σωκράτης Ταουσιάνης.


Ο συγγραφέας του βιβλίου Νίκος Αγγελίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δόθηκε η ευκαιρία στην τοπική ΑΕΚ να ξετυλίξει τις δικές της μνήμες μαζί με το βιβλίο για το δικέφαλο αετό, που ήταν και το στόχος του , ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους και την ΑΕΚ Κυψέλης της Ξάνθης για την εντυπωσιακή και συγκινητικοί συμμέτοχη και παρουσίασε με βίντεο και φωτογραφίες την πολυετή έρευνα του που φέρνει στο φως, άγνωστες πτυχές της ιστορίας του δικέφαλου αετού και κατ’ επέκταση του Μικρασιατικού και Ποντιακού ελληνισμού. Αφορμή για την συγγραφή του βιβλίου στάθηκε η ομάδα ΑΕΚ στο χωριό Μπελογιάννης της Ουγγαρίας, ο γνωστός οικισμός των πολιτικών προσφύγων όπου υπάρχει ομώνυμη ομάδα ενώ χρειάστηκαν 5 χρόνια έρευνας για να συγκεντρωθεί το υλικό του βιβλίου σε όλο τον κόσμο, σε μια πολυτελή έκδοση με πάρα πολλές φωτογραφίες. To βιβλίο «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου», καταγράφει 361 σωματεία σε όλο τον κόσμο που λέγονται ΑΕΚ ή φέρουν ως έμβλημα τον δικέφαλο αετό… Η όλη δουλειά περικλείεται σε 80.000 λέξεις και 320 πολύχρωμες σελίδες με πάνω από 1500 φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων. Η 2η έκδοση είναι εμπλουτισμένη με περισσότερο υλικό, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Νότιος Άνεμος.

Λίγο πριν την ολοκληρώσει της εκδήλωσης για την μεγάλη προσφορά της ΑΕΚ Κυψέλης και του Βαγγέλη Καραγιαννίδη μίλησαν ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Τριάντης, αλλά και το μέλος της ΕΠΣ Ξάνθης αλλά και της ΑΕΚ Κυψέλης, Αντώνης Κουτσουρλής. Η παρουσία της ΕΠΣ Ξάνθης ήταν έντονη καθώς πέρα απο τους δύο προαναφερόμενους το παρών έδωσαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Δαλακούρας και το μέλος Γιάννης Πιστόλας, καθώς οι τέσσερις τους έκαναν την απονομή του Κυπέλλου Ήθους στην ΑΕΚ Κυψέλης. Δίδοντας το σχετικό Κύπελλο ενώ μαζί με Παλαίμαχους της ομάδας έδωσαν τα μετάλλια στους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Παράλληλα η ομάδα της Κυψέλης παρέδωσε τιμητική πλακέτα στο Νίκο Αγγελίδη για αυτή την μεγάλη προσπάθεια που κάνει και τιμά φέροντας στην επιφάνεια ομάδες όπως αυτή της Κυψέλης. Η έκπληξη που επεφύλαξε ο Νίκος Αγγελίδης ήταν μια φανέλα της φετινής πρωταθλήτριας ΑΕΚ, υπογεγραμμένη από όλους τους παίκτες της ομάδας, που δώρισε στην ΑΕΚ Κυψέλης και έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά.

Στο φινάλε της βραδιάς ο συγγραφέας με μεγάλη ευχαρίστηση υπέγραψε όλα τα βιβλία, και ήταν πάρα πολλά, που με ενδιαφέρον έσπευσαν να πάρουν οι παρευρισκόμενοι όλων των ηλικιών από τους γηραιότερους, στους νεότερους αλλά και μικρά παιδιά που γέμισαν τον χώρο.
ert.gr