Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τα «έξυπνα» αθλητικά ρούχα από την ξανθιώτικη εταιρία «EXISOM by ZK»

Κοινοποίηση



Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Ζαφείρης Καλλίδης μιλά στην Thraki.com.gr για την ιδέα του που έγινε…πράξη
Τα φοράς, τα συνδέεις με το…κινητό σου και «βλέπεις» όλα τα βιομετρικά δεδομένα

Μια πρωτότυπη ιδέα, η οποία μπορεί να βοηθήσει τον αθλητή αλλά και όποιον άλλον επιθυμεί να έχει μια εικόνα για την υγεία του, να γνωρίζει τους καρδιακούς παλμούς και τις ανάσες του τόσο κατά τις ώρες άσκησης, όσο και κατά τις ώρες που εκείνος επιθυμεί, έγινε πλέον πράξη και μάλιστα από τον ξανθιώτη Ζαφείρη Καλλίδη.

O κ. Καλλίδης ασχολείται εδώ και δύο έτη (και σήμερα τον υποστηρίζει και ένα δυναμικό team) με το smartclothing, δηλαδή με νέας γενιάς αθλητικά ρούχα, τα οποία καταγράφουν τα βιομετρικά δεδομένα του ανθρώπου που τα φορά, με σκοπό να βελτιώσει το «workout» του. Πως γίνεται αυτό; Μα φυσικά με…αισθητήρες νανοτεχνολογίας μέσα στα ρούχα, οι οποίο μόνο αντιληπτοί δεν γίνονται με γυμνό μάτι.

Πρόκειται για μια έξυπνη και παράλληλα πρωτότυπη ιδέα, για την οποία μίλησε στην thraki.com.gr ο ιδιοκτήτης της start up εταιρίας “ZAC.K Intelligent Apparel” κ. Ζαφείρης Καλλίδης, εξηγώντας το πως ξεκίνησε η ιδέα και το πως αυτή έγινε…πράξη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
Ειδικότερα ο ίδιος, ανέφερε ότι «δούλευα πριν δύο χρόνια στα Bershka της Θεσσαλονίκης. Έχω τελειώσει Αγωνιστικός Μηχανολόγος στην Αγγλία και όσο διέμενα στην Θεσσαλονίκη, έκανα παράλληλα και το μεταπτυχιακό μου στις διεθνείς business. Ωστόσο επειδή προέκυψε ένα θέμα υγείας αναγκάστηκα να σταματήσω από την δουλειά και έπειτα αποφάσισα ότι πρέπει να ξεκινήσω κάτι δικό μου.

Έβλεπα λοιπόν την μεγάλη απήχηση που είχαν τα ρούχα και αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτά. Παράλληλα βέβαια, έχω ως χόμπι την γυμναστική και επειδή έβλεπα άτομα που δυσκολεύονταν στο κομμάτι αυτό, σκέφτηκα ότι ίσως θα μπορούσα να βοηθήσω.

Έτσι ξεκίνησα να κάνω αθλητικά ρούχα. Κατά την αναζήτησή μου για το πως θα γίνει αυτό, διάβασα ένα άρθρο για το «πως να πετύχει το προϊόν σου». Έψαχνα λοιπόν να βρω το «why?». Έπειτα αποφάσισα να ασχοληθώ με το έξυπνο αθλητικό ρούχο. Βέβαια στην αρχή δεν ήξερα τίποτα και άρχισα την έρευνα για το πως θα το υλοποιήσω».

«Στο έξυπνο αθλητικό ρούχο, χρησιμοποιείται νανοτεχνολογία. Οι αισθητήρες, γίνονται αντιληπτοί πολύ δύσκολα. Ενώ ξεκίνησα μόνος μου, σήμερα ηγούμαι μιας ομάδας ενεργών και δραστήριων ανθρώπων που ανέρχονται σε 8 άτομα, ο καθένας εκ των οποίων έχει αναλάβει το δικό του κομμάτι, ανάλογα με τον κλάδο του. Μαζί με τους εξωτερικούς μας συνεργάτες, είμαστε γύρω στα 15 άτομα. Η σχεδιάστρια των ρούχων βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, στην Ξάνθη γίνεται όλο το τεχνολογικό κομμάτι».

«ΤΟ ΦΟΡΑΣ ΚΑΙ…ΜΕΤΡΑΣ ΠΑΛΜΟΥΣ, ΑΝΑΠΝΟΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ»
Πρόκειται για ρούχα τα οποία σύμφωνα με τον κ. Καλλίδη «θα είναι διαθέσιμα περί τα τέλη Σεπτεμβρίου στην πλατφόρμα Indiegogo.com Η λειτουργία των ρούχων είναι απλή. Το φοράς, το συνδέεις με το κινητό σου (μέσω Bluetooth), μπορείς να αφήσεις και το κινητό στο σπίτι αν χρειαστεί και όταν επιστρέψεις από την γυμναστική, το κινητό συγχρονίζεται με τα ρούχα και σου δίνει όλα τα δεδομένα μετά την γυμναστική που έχεις κάνει. Εν τω μεταξύ μπορούν να φορεθούν και από ανθρώπους οι οποίοι απλά θέλουν να έχουν μια εικόνα για την υγεία τους, αφού παρουσιάζονται οι παλμοί και οι αναπνοές.

ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τελείως ακίνδυνα ρούχα, αφού σύμφωνα με τον κ. Καλλίδη «το ρούχο δεν επηρεάζει κανέναν. Δεν υπάρχει ακτινοβολία και μάλιστα η διαφοροποίηση στην οποία στοχεύουμε σε σχέση με ένα συμβατικό ρολόι, έγκειται στο ότι έχουμε πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια γιατί παίρνουμε τα δεδομένα από τα πόδια (σ.σ από το αθλητικό κολάν). Μεγαλύτερη ακρίβεια υπάρχει επίσης και αναφορικά με τους παλμούς της καρδιάς και τις ανάσες, αφού οι είναι ιατρικοί οι αισθητήρες. Κάτι που πρέπει να γίνει αντιληπτό (και για το οποίο μας ρωτούν) είναι ότι τα ρούχα πλένονται κανονικά, όπως όλα τα υπόλοιπα ρούχα».

ΣΤΟΥΣ TOP 25 ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Η «ZAC.K INTELLIGENT APPAREL»
Η εταιρία «ZAC.K Intelligent Apparel », ήδη στα δύο πρώτα χρόνια «ζωής», έχει διακριθεί και σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό στον τομέα της ehealth.

Ειδικότερα όπως εξηγεί ο «ΖAC.Κ», δηλαδή ο Ζαφείρης Καλλίδης «η εταιρία είναι start up και για αυτό μπήκαμε και σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT) – Europa EU που διεξήχθη στην Πορτογαλία. Μάλιστα μας προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση που διαγωνιστήκαμε απέναντι σε εταιρίες με μεγάλους τζίρους».
thraki.com.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα