Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Εγώ & εσύ πορτοκαλί» – Βιολογικά βότανα από τη Θράκη διακρίθηκαν με Great Taste Awards 2018

Κοινοποίηση


Ένα ζευγάρι από την Κομοτηνή –η Αγγελική και ο Κώστας- κάτω από την φίρμα “grizo & prasino” παράγουν «με αφοσίωση, σεβασμό και ειλικρίνεια αληθινά βιολογικά βότανα και εμπνευσμένα βοτανικά ροφήματα»

Δεν κρύβομαι. Δεν γνώριζα την δουλειά τους. Τους βρήκα ψάχνοντας στον χρήσιμο και αποκαλυπτικό κατάλογο των διακριθέντων των Great Taste Awards 2018. Ένα από τα προϊόντα τους, το «Εγώ & εσύ πορτοκαλί», κέρδισε 2 αστέρια. Πρόκειται για ένα χειροποίητο βιολογικό βοτανικό μίγμα που περιέχει: Ολόκληρα φύλλα δυόσμου, ολόκληρα φύλλα λουΐζας, ολόκληρα άνθη καλέντουλας και κομμάτια από φλούδα πορτοκαλιού από την περιοχή . Η χάρτινη συσκευασία των 15γρ «βγάζει» 10 φλιτζάνια.

Το προϊόν έρχεται από την Θράκη, από την Κομοτηνή όπου έχει την βάση του ένα ζευγάρι, η Αγγελική Δράκου και ο Κώστας Παπάζογλου. Οι ίδιοι μας κάνουν τις συστάσεις: «Είμαστε ο Κώστας & η Αγγελική που με τον καιρό γίναμε grizo & prasino. Ζούμε στη Θράκη και εδώ εξερευνούμε, ονειρευόμαστε και παράγουμε με αφοσίωση, σεβασμό και ειλικρίνεια αληθινά βιολογικά βότανα και εμπνευσμένα βοτανικά ροφήματα. Παραμένουμε πιστοί ακόμη (και πάντα) στη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Θέλουμε τα ροφήματά μας να γεμίζουν το φλιτζάνι που βρίσκεται μπροστά σας στις γκρίζες και τις πράσινες στιγμές της καθημερινότητας».
 grizo-prasino-1

Οι ίδιοι –στο site τους– μας δίνουν ένα μικρό χρονικό της διαδρομής τους: «2012 -O Κώστας & η Αγγελική συναντιούνται και επαγγελματικά ιδρύοντας τη «δρόγη βιολογικά βότανα» με στόχο τα βότανα τους να εμπνεύσουν τους γύρω τους να βρίσκουν χρόνο, να εκτιμούν το χρόνο και να μοιράζονται στιγμές και υγιεινά ροφήματα με τους αγαπημένους τους.

2013 – Η παραγωγή οργανώνεται καλύτερα και αυξάνεται σταδιακά ενώ στον μηχανολογικό εξοπλισμό προστίθεται ένα σύγχρονο ξηραντήριο που επιτρέπει να ελεγχθούν περισσότερες παράμετροι ποιότητας.

2014- Τα βότανα γίνονται βιολογικά ροφήματα που προσφέρονται για πρωτη φορά σε ένα μικρό καφέ της Κομοτηνής και ύστερα σε ακόμη ένα και έπειτα σε ένα άλλο και…άλλο…και
 grizo-prasino-2

2015- Δειλά δειλά, αρχίζουν οι εξαγωγές. Παράγονται στην Κομοτηνή αλλά καταναλώνονται με επιτυχία στη Γαλλία, την Αγγλία και την Κύπρο.

2016- Χαρούμενοι συγκεντρώνουμε τα 3 πρώτα αστέρια μας στα great taste awards λίγο αφότου ένα μικρό νέο μέλος της ομάδας μας, έφερε τα πάνω κάτω.

2017- Με ιδέες που ωρίμασαν στο χρόνο κι άλλες πολλές που γεννιούνται διαρκώς, με ενθουσιασμό και πολλή όρεξη, με έμφαση στις σχέσεις (μεταξύ μας, μεταξύ σας, με τη φύση, με την τέχνη κλπ), όλα φαίνονται λίγο πιο όμορφα μέσα απο ένα γκριζοπράσινο πρίσμα».

Στο e-shop τους –grizoprasino.com/shop/– θα βρείτε όλα τα προϊόντα – βότανα και μείγματα για ροφήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα