Συνελήφθησαν τρεις διακινητές μεταναστών μετά από καταδίωξη στη Ξάνθη

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές μεταναστών μετά από καταδίωξη στη Ξάνθη


Σε δύο περιστατικά, οι αρχές έκαναν σήμα στάσης στους οδηγούς που δεν συμμορφώθηκαν – Συνολικά προωθούσαν 31 μη νόμιμους μετανάστες

Στη σύλληψη τριών διακινητών μεταναστών προχώρησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις οι αρχές στο νομό Ξάνθης.

Οι συλληφθέντες είναι αλλοδαποί, ηλικίας 29, 22 και 17 ετών, που όπως διαπιστώθηκε, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 31 μη νόμιμους μετανάστες. Η σύλληψή τους μάλιστα έγινε μετά από καταδίωξη των αρχών.

Το πρώτο περιστατικό έγινε χθες, στην παλαιά εθνική οδό Κομοτηνής-Ξάνθης. Όταν οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό αυτοκινήτου, όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε κοντά στον οικισμό Κιμμερίων Ξάνθης και ο οδηγός διέφυγε πεζός και αναζητείται. Ο 22χρονος συνοδηγός του, ο οποίος επίσης επιχείρησε να διαφύγει πεζός, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο διακινητές προωθούσαν στην ενδοχώρα με το παραπάνω αυτοκίνητο 15 μη νόμιμους μετανάστες.


Το δεύτερο περιστατικό έγινε σήμερα, στην παλαιά εθνική οδό Κομοτηνής-Ξάνθης, όταν οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 29χρονο οδηγό αυτοκινήτου. Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε όταν έπεσε σε τσιμεντένιο κράσπεδο, πάλι κοντά στον οικισμό Κιμμερίων και ακινητοποιήθηκε χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα 16 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال