Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

Θρακη: Προφυλακιστέοι οι δύο αστυνομικοί για το κυκλωνα με τους παράνομους μετανάστες

Κοινοποίηση

Στις φυλακές Γρεβενών θα κρατηθούν, μέχρι και τον ορισμό της δικασίμου στο Εφετείο της Κομοτηνής, οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούν σε υπηρεσία συνοριακής φύλαξης στον Έβρο και οι οποίοι συνελήφθησαν στις 25 Οκτωβρίου για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα, παράτυπων μεταναστών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η δικηγόρος τους, Μαρία Καραγεωργίου, οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν σήμερα στο δικαστήριο Αλεξανδρούπολης επί τρίωρο, ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα, με τη σύμφωνη γνώμη των οποίων αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους, ενώ η κύρια ανάκριση συνεχίζεται.

Όσον αφορά το κατηγορητήριο η συνήγορος υπεράσπισής τους δήλωσε πως δεν διαφοροποιήθηκε και περιλαμβάνει τα, κατά περίπτωση, αδικήματα ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διευκόλυνσης εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών, της διευκόλυνσης μεταφοράς κατ’ επάγγελμα, της δωροληψίας υπαλλήλου, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου κ.λ.π.

Αύριο αναμένεται να προσέλθει για ανάκριση ο τρίτος συλληφθέντας, ιδιώτης ηλικίας περίπου 50 ετών, ο οποίος φέρεται ότι αντλούσε από τους δύο συλληφθέντες αστυνομικούς, έναντι αμοιβής, πληροφορίες για τη μετακίνηση των παράτυπα εισερχομένων στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα